Ægtepar vinder sag om olieforurening

I en sag fra Odsherred om forurenet grund dømmes Topdanmark til at betale millionregning.

Et ægtepar fra Odsherred slipper for at betale en regning på flere millioner kroner for olieforurening.

I Østre Landsret har parret fået medhold i, at Topdanmark Forsikring hænger på omkostningerne i forbindelse med en nedgravet olietank på deres ejendom i Nørre-Amindrup.

Forsikringsselskabet har påstået, at parret vidste eller burde have vidst, at olietanken på ejendommen var ulovlig.

Men dommerne fastslår, at ægteparret var i god tro. Manden og kvinden gjorde det, man kunne forvente af dem. Og dermed skal Topdanmark betale den store regning.

- Den samlede pris for oprydningen bliver på anslået mellem 3,8 eller 5,2 millioner kroner, siger parrets advokat, Michael Alstrup Kristensen fra Holbæk.

Regningens størrelse afhænger af, om det bliver nødvendigt at rive huset ned for at få fjernet den forurenede jord.

Det var i sommeren 2000, at parret købte ejendommen. En advokat hjalp dem ved handlen, men han fik ikke indtryk af, at olietanken var ulovlig.

I 2007 fik parret dog færten af, at noget var galt. De kontaktede Odsherred Kommune med mistanken om, at tanken var utæt.

Derefter blev der sat afværgepumpning og andre foranstaltninger i gang for at rydde op. Men indsatsen er altså endnu ikke overstået.

Topdanmark afviste meget hurtigt at skulle dække omkostningerne. Men Ankenævnet for Forsikring mente ikke at kunne afgøre striden, som derfor havnede i landsretten.

- Sagen er principiel. Topdanmark har ment, at folk selv skal betale, når der er tale om en ulovlig olietank. Men der gælder altså ikke et objektivt ansvar, siger advokat Michael Kristensen.

Parret har haft fri proces. Sagen har været meget dyr at føre og har kostet cirka en million kroner i alt, oplyser advokaten.

0 kommentarer
Vis kommentarer