1300 kriminelle slipper for plettet attest

Eksperter og politikere jubler over, at en lovændring har skånet 1300 unge for en plet på straffeattesten

Næsten 1300 småkriminelle unge er i løbet af det seneste år sluppet for en ødelæggende plet på deres straffeattest, skriver avisen.dk.

Det skyldes en lovændring, der blev indført 1. april sidste år, som skåner unge førstegangskriminelle mellem 15 og 17 år for en plet på straffeattesten, hvis de bliver taget for småkriminalitet.

- Det er meget positivt. Der har klart været et behov for denne ordning, siger formand for Folketingets retsudvalg, Anne Baastrup (SF), til avisen.dk.

Det er nye tal fra Rigspolitiets Kriminalregister, der viser, at næsten 1300 unge i løbet af ordningens første år er sluppet uden en plet på straffeattesten.

- Det er et positivt skridt i forhold til resocialiseringen, siger Michael Gøtze, professor på Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet.

- Unge, der lever på randen og begår småkriminalitet første gang, har mulighed for at komme tilbage på arbejdsmarkedet i stedet for at få en plet på den straffeattest, som snart sagt alle arbejdsgivere vil se uplettet ved ansættelse, siger han.

Professoren understreger, at den unge under alle omstændigheder får den straf, som lovovertrædelsen giver.

De nye regler betyder, at den første lovovertrædelse ikke noteres på straffeattesten, medmindre overtrædelsen er så alvorlig, at den udløser en ungdomssanktion, en behandlingsdom eller en ubetinget fængselsstraf.

Hvis vedkommende, der slipper for en plet på straffeattesten på grund af reglerne, begår ny kriminalitet inden for tre år, kommer den oprindelige overtrædelse også med på straffeattesten.

0 kommentarer
Vis kommentarer