Fyret DSB-chef får fire millioner

Trods kritik i en uvildig advokatundersøgelse skal tidligere DSB-chef Søren Eriksen have sit gyldne håndtryk

Den tidligere topchef i DSB, Søren Eriksen, kan ikke holdes juridisk ansvarlig for problemerne i DSB og DSBFirst og har ikke misligholdt sin kontrakt med selskabet.

Det er hovedkonklusionen i den uvildige advokatundersøgelse, som bestyrelsen iværksatte umiddelbart efter fyringen af topchefen i marts sidste år, erfarer Jyllands-Posten.

Dermed kan DSB ikke undlade at betale Søren Eriksen de fire millioner kroner, han har krav på efter sin fyring sidste år.

Den tidligere topchef er dog ikke helt uden skyld i DSB's nedtur, lyder det i undersøgelsen, som er foretaget af advokatfirmaet Bruun & Hjejle.

På en række punkter kritiseres Søren Eriksen for manglende rapportering til bestyrelsen om forholdene i datterselskabet DSBFirst.

Kritikken går blandt andet på, at direktionen meget sent orienterede bestyrelsen om en mellemregning mellem DSB og DSBFirst, og at rentesatsen på denne mellemregning kunne være i strid med gældende regler.

Desuden mener advokaterne, at Søren Eriksen burde have orienteret bestyrelsen grundigere om den generelle økonomiske situation i DSBFirst.

Søren Eriksen blev fyret, efter at DSB's årsrapport for 2010 udløste en såkaldt forvaltningspåtegnelse angående en række forhold i relationerne mellem DSB og DSBFirst.

Resultatet af advokatundersøgelsen er en pure frifindelse af Søren Eriksen, mener professor ved institut for Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet, Anders Drejer.

- Kritikpunkterne er ikke overvældende alvorlige. Hvis det er det eneste, de har fundet på ham efter at have undersøgt sagen i et helt år, så er der ikke meget at komme efter, siger han til Jyllands-Posten.

Alligevel mener Anders Drejer dog, at fyringen af topchefen er helt efter bogen.

- Hvis man har mistet tilliden til en direktør, så er man nødt til at fyre ham. Hvad det angår, er der ikke noget at komme efter, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer