675 fiskere bjærget fra drivende isflage

Når isen bryder op, må de russiske myndighederne hvert år redde hundredvis af isfiskere tilbage på land

Operationen med at bjærge 675 lystfiskere i land fra en drivende isflage i Okhotske Hav ud for den sibirske ø Sakhalin i den fjernøstlige del af Rusland er søndag tilendebragt. Det oplyser det lokale katastrofeministerium.

En efterfølgende inspektion med fly og skibe af den kæmpestore isflage viser, at det er lykkedes at redde alle de isbrudne fiskere velbeholdne i land.

Et alarmopkald om, at en isflage med fiskere var ved at drive til havs ud for kystlandsbyen Vsmorie, indløb til katastrofeministeriet på Sakhalin omkring klokken 12 lokal tid. De første oplysninger gik på, at der var omkring 400 mennesker på isflagen.

Da først redningsaktionen blev iværksat, viste tallet sig at være langt højere. Der deltog 50 mand, to helikoptere og otte både, heriblandt en luftpudebåd, i evakueringen, oplyser det russiske katastrofeministerium.

Den regionale redningscentral understregede, at helikopteren fra kystvagten først ankom til indsatsområdet, da operationen var ved at være slut. Centralen noterede sig desuden, at 335 fiskere blev bjærget i land af ministeriets helikopter og kun 25 af kystvagtens.

Isfiskeri er meget populært i Rusland, når havet og søer fryser til. Hvert år sker det, at en isflage brækker af og begynder at drive med fiskerne, der så må reddes i land.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere