Flere forældre overvåger børn med mobilen

Flere tusinde danske forældre har downloadet overvågningsprogram til mobiltelefonen.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Følg Samfund

Et stigende antal forældre overvåger deres børns gøren og laden ved hjælp af overvågningsprogrammer, som de installerer på børnenes mobiltelefoner.

Dermed har forældrene mulighed for via gps-signaler at sidde derhjemme og holde øje med, hvor barnet præcist befinder sig. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

På mindre end en måned har 8.000 danskere downloadet det nye forældrekontrolprogram MyMobile Kids Protection fra det danske firma MyMobile Security.

Programmet nøjes ikke med at tilbyde gps-sporing af barnet.

Forældrene kan også sikre sig adgang til at læse med, hver gang barnet sender sms'er og e-mails, ligesom de kan se barnets opkaldslister, blokere bestemte telefonnumre og lukke for adgangen til Facebook i skoletiden.

Ifølge firmaets danske medstifter, Janus R. Nielsen, kan programmet være med til at gøre forældrene trygge, når de til hver en tid kan følge med i, hvor deres barn befinder sig.

- Desuden kan den slags hjælpe børnene til en anstændig opførsel i dagens digitale verden og beskytte barnet mod de farer, som lurer på internettet, siger Janus R. Nielsen til Jyllands-Posten.

Det argument giver Lisbeth Zorning Andersen, formand for Børnerådet, ikke meget for.

- Det er vildt grænseoverskridende, at man som barn ikke har lov at have noget, der ligner et privatliv, som er alderssvarende, siger Lisbeth Zorning Andersen til Jyllands-Posten og fortsætter:

- At installere et gps-overvågningsprogram på sit barns mobiltelefon er for mig at se en human udgave af at skyde en chip i nakken på det - akkurat som vi gør med vores hunde.

Der findes ingen opgørelser over, hvor mange danske børn, der gps-overvåges af mor eller far. Men antallet er stigende, vurderer Peter Lauritsen fra Institut for Informationsvidenskab på Aarhus Universitet over for Jyllands-Posten.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind