Tillykke med de 18 år - du er fyret

HK Handel vil have lavet loven om, så man ikke kan fyre unge, bare fordi de fylder 18 år.

Må man fyre en ansat, bare fordi vedkommende fylder 18 år og bliver dyrere i løn?

Det mener en del arbejdsgivere. 1 ud af 5 unge mellem 18 og 20 år er blevet fyret fra sit fritidsjob kort tid før 18 års fødselsdagen. Det skriver Nyhedsmagasinet HK.

I HK mener man, at fyringerne er i strid med EU's beskæftigelsesdirektiv og vil have lavet de danske regler om.

- Det ligner indirekte forskelsbehandling, når arbejdsgiveren fyrer en ung medarbejder alene af den grund, at personen fylder 18 år, siger Jeanette Hahnemann, souschef i juridisk kompetencecenter i HK og fortsætter:

- Det bør være op til arbejdsgiveren at bevise, der er en saglig grund for fyringen. En grund der ikke bare er, at den fyrede bliver ældre, siger hun.

Den gældende lov på området siger, at man frit kan fyre en ung overenskomstansat alene af den grund, at vedkommende fylder 18 år.

Men det er i strid med EU's beskæftigelsesdirektiv, der forbyder diskrimination af ansatte på grund af deres alder.

Tilbage i 2010 tabte HK Handel en sag ved Østre Landsret, hvor en ung HK'er blev fyret af Irma en uge inden, han fyldte 18 år. Retten afgjorde, at fyringen ikke var i strid med reglerne.

Faglig chef i HK Handel Kim Jensen kalder det for en urimelig udnyttelse af unge. Og sagen kører nu videre i Højesteret.

- Ikke alene synes vi, det er usagligt, at en person bliver fyret, bare fordi vedkommende fylder 18 år. Vi vil også have ændret, at man lønnes lavere, når man sættes til at lave præcist det samme som sine ældre kolleger, siger Kim Jensen til nyhedsmagasinet.