Danske elever markant ringere til matematik

Nye tal fra Undervisningsministeriet afslører, at matematikkaraktererne for folkeskolens afgangsklasse falder

De danske folkeskoleelever er blevet markant ringere til matematik.

Torsdag afslører Undervisningsministeriet de karakterer, som 9. klasseeleverne forlod skolerne med i sommer. Og i matematik står det rigtig skidt til, oplyser TV 2 Nyhederne.

Når det handler om problemløsning fik eleverne 5,9 i snit sidste år - et fald fra 6,7 i 2010.

Og i færdighedsregning er 9. klasserne røget fra 7,5 i snit i 2010 til 6,6 i 2011. De tal vækker opsigt og bekymring.

Professor i matematik, pædagogik og læring Mogens Niss er højt placeret i det internationale PISA-arbejde. Han mener blandt andet, at der er behov for flere penge.

- Jeg er nødt til at sige, at nogle af tiltagene har med penge at gøre. Ikke nødvendigvis mange penge, men nogen penge. Og hvis ikke man vil midlerne, vil man heller ikke målet, siger han til TV 2.

Det kender de til på Vestervangsskolen i Randers.

- Vi har nogle materialer, der ikke lever op til de nye læseplaner. Når vi har besparelser på skolerne, er det svært at finde pengene og købe eksempelvis nye lærebogssystemer.

- For mig at se kan man ikke blive ved med at sige, at man vil spare, men have de samme gode resultater, siger matematiklærer Jesper Andersen til TV 2.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) lytter til kritikken.

- Hvis det viser sig, at der er behov for, at vi kigger på læseplanerne i matematik, så synes jeg, det er oplagt, at vi kigger på det i forbindelse med reformen af folkeskolen, siger hun til TV 2.

0 kommentarer
Vis kommentarer