Industrien: Vi har brug for svage ledige

Når man kigger fremad og hen over krisen, er der brug for alle, der har noget at bidrage med, mener Dansk Industri

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen står i spidsen for reformudspillet. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto)
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen står i spidsen for reformudspillet. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto)

Det er klart, at det er vanskelig for virksomhederne lige nu at ansætte svage ledige. Men det her er også en reform, der har et lidt længere perspektiv.

Det siger arbejdspolitisk chef hos Dansk Industri Steen Larsen.
Læs:

Se også: Reform fjerner kæmpe stressfaktor

- Man kan jo ikke ændre på tingenes tilstand fra den ene dag til den anden. Jeg ser egentlig med fortrøstning på, at efterhånden som sådan en reform kommer til at virke, så vil der være brug for de mennesker, siger Steen Larsen.

Mange positive takter
Han mener, at forslaget har mange positive takter.

Regeringen - ved beskæftigelsesminister Mette Frederikssen og socialminister Karen Hækkeerup - fremlægger tirsdag en reform, der betyder, at færre skal på førtidspension og i fleksjob.
Læs:

Se også: 1,4 milliarder kroner på vej til svage unge

Ifølge Politiken afsætter regeringen 1,4 milliarder kroner til ressourceforløb, der skal hjælpe svage unge i arbejde frem for førtidspension. Personer under 40 år skal i fremtiden ikke tildeles førtidspension.

33.000 mennesker under 40 år er i dag på førtidspension.

Ærgerligt for den enkelte
- Vi har set en stigning i antallet af unge, der får tilkendt førtidspension. Det er ærgerligt for den enkelte, men også for samfundet, fordi der er nogle ressourcer, som vi ikke udnytter.
Læs:

Se også: Unge pensionister bliver ikke raske

- Virksomhederne ansætter allerede socialt svage mennesker i dag, siger Steen Larsen.

Ifølge Det Nationale Forskningscenter For Velfærd (SFI) har omkring en tredjedel af alle danske virksomheder ansat folk med nedsat arbejdsevne på forskellige former for fleksjob eller løntilskud.

Arbejdsstyrken vil stagnere
- Når man kigger fremad og hen på den anden side af krisen, så ved vi, at der i højere grad bliver brug for alle dem, der har noget at bidrage med på arbejdsmarkedet.

- Vores arbejdsstyrke kommer til at stagnere, og hvis vi skal skabe vækst i den sammenhæng, så bliver vi nødt til at udvide arbejdsstyrken på andre måder, siger Steen Larsen, der er ret sikker på, at virksomhederne vil tage imod de svage ledige.

Sådan ser regeringens reformplaner ud

Regeringen fremlægger 28. februar et forslag til en reform af førtidspensionen og fleksjobordningen

* Regeringen vil afsætte 1,4 milliarder kroner til ressourceforløb, der skal hjælpe svage unge i arbejde frem for førtidspension

* Kommunerne forpligtes til at oprette såkaldte rehabiliteringsteam, hvor sagsbehandlere inden for social-, sundheds-, beskæftigelses- og uddannelsesområdet skal koordinere indsatsen for den enkelte borger

* Personer under 40 år skal i fremtiden ikke tildeles førtidspension

* Hovedparten af reformen finansieres gennem en barbering af det offentlige tilskud til fleksjob. Det kommer til at gælde for nye fleksjob og folk i eksisterende fleksjob, hvis de skifter job

* 53.092 er i dag på fleksjob

* 237.469 er i dag på førtidspension

* Hver syvende førtidspensionist - 33.5000 - er under 40 år

* Førtidspensionister koster samfundet knap 40 milliarder kroner om året

Kilde: Politiken

0 kommentarer
Vis kommentarer