Gul fagforenings-boss skaber ballade i EfB

Johnny Nim fra Det Faglige Hus i Esbjerg på vej ind i EfBs bestyrelse og det har vakt vrede hos klubbens anden store aktionær. Formanden for EfB, Jørgen L. Jensen, er totalt tavs i den pinlige sag

Fagforeningsboss Johnny Nim fra Esbjerg på vej ind i EfBs bestyrelse.Samtidig er han stævnet af Esbjergs anden store sportsklubTeamEsbjerg. ( Foto: Scanpix )
Fagforeningsboss Johnny Nim fra Esbjerg på vej ind i EfBs bestyrelse.Samtidig er han stævnet af Esbjergs anden store sportsklubTeamEsbjerg. ( Foto: Scanpix )

Den forkætrede gule fagforeningsboss, Johnny Nim fra Esbjerg, er efter alt at dømme på vej ind i sportsklubben EfBs bestyrelse.

Den siddende bestyrelse i EfB har nemlig valgt at anbefale fagforeningsbossen ved den kommende generalforsamling den 27. marts.

Johnny Nim, der er boss for over 90.000 medlemmer i Det Faglige Hus, er både aktionær og sponsor i EfB.

Med vanlig præcision, når Johnny Nim rører på sig, er der omgående opstået ballade omkring hans person.

En anden af EfBs storaktionærer og sponsorer betegner det nemlig som dybt pinligt, at EfBs bestyrelse overhovedet kan finde på at pege på Johnny Nim.

Slæbt i retten
Manden bag den heftige kritik er en af Esbjergs største matadorer, Kurt Skov, der er direktør for firmaet Blue Water.

- Det er pinligt, at bestyrelsen anbefaler Johnny Nim, når man ved, at Nim ligger i retssag med byens anden sportsklub TeamEsbjerg. EfB tænker kun på penge og har parkeret sportsånden. Det kan på den lange bane blive dyrt, lyder det advarende fra Kurt Skov.

Johnny Nim og TeamEsbjerg kom for et par år siden så meget op at toppes, at Nim trak sin sponsoraftale tilbage.

Siden har TeamEsbjerg stævnet Johnny Nim med krav om at få udbetalt 1,2 millioner kroner. Retssagen afgøres formentlig først til juni i år.

Kurt Skov sidder selv i bestyrelsen for TeamEsbjerg. Han kender således fagforeningsbossen på nærmeste hold. Og det er tilsyneladende ikke for noget godt.

Aktier i butikken
Johnny Nim selv ønsker ikke at kommentere Kurt Skovs kritiske udtalelser om ham.

- Jeg har ingen mening overhovedet om, hvad han har af meninger om mig, siger Johnny Nim.

- Hvorfor vil du ind i EfBs bestyrelse?

- Fordi vi har købt aktier i butikken. Desuden hører Det Faglige Hus til de tunge drenge i byen og det forpligter. Jeg mener, at jeg kan bidrage med noget positivt til klubbens udvikling.

- Hvordan har du med, at der ofte er ballade omkring din person?

- Jeg gør jo ikke det her for at genere nogen. Jeg mener, at det kan være godt for byen, Jeg gemmer mig ikke og sover godt om natten, siger Johnny Nim.

Reddet på målstregen
Det var Nims opkøb af EfB aktier for omkring 5-6 millioner kroner sidste år, der var med til at redde EfBs økonomi på målstregen.

Formanden for EfB, advokat Jørgen L. Jensen, er fuldstændig klappet i omkring balladen mellem de to aktionærer og åbenbart også stridshaner.

- EfB er børsnoteret. Så det kan jeg ikke kommentere, sagde han i går til Ekstra Bladet.

Læs også:

Se også: Gul fagboss køber villa til otte millioner

0 kommentarer
Vis kommentarer