Danskerne vil nu arbejde i Sverige

Danskernes lyst til at arbejde i Sverige er den højeste i fire år. Der er flere ledige svenske job end danske

Bo på Sjælland - arbejd i Sverige.

En undersøgelse som Øresundsbroen har foretaget blandt 1000 danskere viser, at hver 8. adspurgte dansker kan se sig selv arbejde i Sverige inden for de næste to år.

- Det er en udvikling, som vi ikke har set magen i årevis, siger Karsten Längerich, pendleransvarlig på Øresundsbroen, i en kommentar til undersøgelsen.

For indtil nu har pendlingen over Øresund næsten kun kørt en vej. Op mod 98 procent af pendlingen er gået fra Sverige til Danmark.

Men arbejdsmarkedsforsker Jacob Løbner Pedersen mener, at den nye udvikling kan være et tegn på en tendens.

- Lige nu er jobmarkedet sådan, at der er job at få i Sverige, mens det danske jobmarked er gået helt i stå. Og de her udsagn fra danskerne kan være et udsagn for, at strømmen over broen er ved at vende, siger Jacob Løbner Pedersen.

Mens det er vanskeligt at få sig et job i Danmark, så er det stadigt muligt at skaffe sig et job i Sverige.

Og i Skåne kan man mærke, at den danske interesse for at søge job i Sverige er stigende. Her er man især ude efter specialiseret dansk arbejdskraft.

- Til marts kommer der en busfuld jordemødre fra København for at se nærmere på forholdene i Malmø og Ystad. Og vi ser også flere danskere inden for it-branchen, som får job i Skåne for tiden, siger Christer Olsson fra arbejdsformidlingen i Skåne.

0 kommentarer
Vis kommentarer