1,4 milliarder kroner på vej til svage unge

Folk under 40 år med risiko for at ende på førtidspension skal have én gennemgående sagsbehandler

Regeringen - ved beskæftigelsesminister Mette Frederiksen - har det store checkhæfte fremme, men den samlede reform bliver ingen gavefest.(Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)
Regeringen - ved beskæftigelsesminister Mette Frederiksen - har det store checkhæfte fremme, men den samlede reform bliver ingen gavefest.(Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)

En central del af den kommende reform af førtidspension og fleksjob vil ifølge Politiken være oprettelsen af nye ressourceforløb - en aktiv indsats, der skal hjælpe folk i arbejde. Der er afsat 1,4 milliarder kroner til satsningen.

- Du får én gennemgående sagsbehandler. Altså der er kun en, der har ansvaret for dig, når du er i et ressourceforløb, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Politiken.

Med regeringens reformforslag pålægges kommunerne at oprette såkaldte rehabiliteringsteam, hvor sagsbehandlere inden for social-, sundheds-, beskæftigelses- og uddannelsesområdet skal koordinere indsatsen og lave en konkret handlingsplan for den enkelte borger.

Eksempelvis må jobcentrene i dag ikke tage sociale forhold med i overvejelserne.

Folk under 40 skal have ressorceforløb
Hovedformålet er, at personer under 40 år for fremtiden helt skal holdes borte fra førtidspension. De nye ressourceforløb af højst fem års varighed skal træde i stedet, og til det afsætter regeringen altså 1,4 milliarder kroner.

Selv om regeringen har det store checkhæfte fremme, bliver den samlede reform ingen gavefest. Reformen skal ifølge Politikens oplysninger netto bidrage med 1,9 milliarder kroner til statskassen.

Her er det først og fremmest den populære fleksjobordning, der kommer til at holde for.

Også selve den ydelse, man modtager under ressourceforløbene, vil være begrænset. Det vil eksempelvis ramme personer, der nærmer sig den maksimale længde for sygedagpenge, og som nu skal i et ressourceforløb.

Regeringen præsenterer tirsdag hele udspillet til en reform af førtidspension og fleksjobordningen.

0 kommentarer
Vis kommentarer