Annonce:
Annonce:

Brian Mikkelsen afsløret af WikiLeaks

Rådgav USA om udlevering af Camilla Broe: Tidligere justitsminister nægter at have deltaget i møde, hvor han aktivt vejledte USA om udlevering af den narkosigtede dansker

Brian Mikkelsen afviser ethvert kendskab til et møde, hvor han aktivt vejledte USA vedr. udleveringen af den narkosigtede Camilla Broe.(Foto: Valdemar Jørgensen)
Brian Mikkelsen afviser ethvert kendskab til et møde, hvor han aktivt vejledte USA vedr. udleveringen af den narkosigtede Camilla Broe.(Foto: Valdemar Jørgensen)
Annonce:
Følg Samfund
Annonce:

Daværende justitsminister Brian Mikkelsen (K) rådgav de amerikanske myndigheder direkte om udleveringen af danskeren Camilla Broe til USA i 2009.

Det fremgår af et referat fra et møde mellem bl.a. Mikkelsen, kontorchef Carsten Vollmer, ministersekretær Karoline Normann og den amerikanske ambassadør, Laurie S. Fulton.

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af mødereferatet via hjemmesiden WikiLeaks’ arkiv med lækkede dokumenter, og heri fremgår det, at Mikkelsen 1. september 2009 gav konkrete råd til amerikanerne om, hvordan udleveringen af dengang narkosigtede Broe skulle fremmes.

’Ministeren understregede vigtigheden af, at udleveringen bliver gennemført inden 4. september (2009, red.), og ambassadøren forsikrede ham om, at den amerikanske regering var helt indforstået med at overholde denne deadline,’ lyder det blandt andet.

Modtog 100 breve dagligt
Derudover forklarer Mikkelsen angiveligt, at udleveringen, som var den første af sin art, er et ’følsomt indenrigsanliggende’, og at han på daværende tidspunkt modtog over 100 breve dagligt om sagen.

’Han (Mikkelsen, red.) tilskrev en stor del af modstanden den kendsgerning, at Broe blev tilbageholdt på baggrund af antiterrorlovgivningen,’ noterer amerikanerne i referatet, hvori Mikkelsen får sagt, at den såkaldte terrorlov også kunne bruges i forbindelse med grov kriminalitet, herunder den ecstasy-smugling, som Broe var anklaget for.

’Det kan give en straf på op til 16 år efter dansk lov – det højeste næstefter livstid,’ forklarer Mikkelsen, som forsikrer ambassadør Fulton om, at han havde forsvaret udleveringen af Broe i Folketinget og forsikret om, at amerikanerne ville give danskeren en retfærdig retssag.

Mikkelsen nægter
Ekstra Bladet ville meget gerne høre Brian Mikkelsens egen udlægning af mødet, men han fastholder, at han ikke har deltaget.

– Jeg har ikke deltaget i et sådant møde, skriver Brian Mikkelsen i en sms til avisen.

Et udsagn han bekræfter, da Ekstra Bladet prøver at genopfriske den tidligere ministers hukommelse ved at fortælle, hvem der deltog, og hvad der i øvrigt var på dagsordenen.

– Jeg har ikke diskuteret Camilla Broe-sagen med amerikanerne, meddeler Brian Mikkelsen.

Du kan se Wikileaks-dokumenterne med referatet for det omtalte møde mellem amerikanerne og daværende justitsminister Brian Mikkelsen her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: