Vinteren slutter varmt

Ugen starter med et regnskyl, men til gengæld når termometeret op på 12 grader flere steder i landet på onsdag

(Arkivfoto: Mikkel Tariq kHAN)
(Arkivfoto: Mikkel Tariq kHAN)

Regn, sol, varme og nattefrost.

Den kommende uge byder på en blandet omgang vejr, men der er godt nyt til dem, der er ved at være trætte af kolde hænder og røde næser.

Ugen starter med regnvejr over hele landet, og de østlige egne kan tilmed få både slud og tøsne. Men så er der til gengæld ægte forårsvejr og tocifrede varmegrader på vej derefter.

- Onsdag og torsdag er det mild og lun luft, der kommer ind over landet. Vi kommer op på 12 grader flere steder. På Bornholm og vestvendte kyster dog lidt mindre, siger Klaus Larsen, vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Onsdag er sidste dag i februar og dermed sidste dag i vintermånederne. Og de tocifrede varmegrader på det tidspunkt af året er noget af en sjældenhed.

- Sidst, vi havde 12 grader i februar, var helt tilbage i 2004, så det er en rigtig varm afslutning på vintermånederne, siger Klaus Larsen.

Den lune luft trækker ind over Danmark fra Atlanterhavet, men varmegraderne betyder ikke, at det er tid til at finde solbrillerne frem. Det bliver nemlig både skyet og diset, mens varmen passerer Danmark.

Sidst på ugen betyder et højtryk, at temperaturen daler igen. Dog ikke til mindre end 5-10 grader om dagen, og samtidig bliver ugens sidste dage mere solrige.

Til gengæld vender nattefrosten tilbage hen mod weekenden, men selv om det flere steder betyder kulde og glatte veje, så tyder alt alligevel på, at der venter en lun forårsmåned forude.

- Jeg tvivler på, at vi får alvor får perioder med dagsfrost igen. Det ser ikke sådan ud, siger Klaus Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer