Slagterne får 1,60 kroner mere i timen

Små lønstigninger til 14.000 slagteriarbejdere og ansatte i fødevareindustrien.

1,60 kroner mere i timen i år og 1,85 kroner mere i timen næste år.

Det er hvad cirka 14.000 slagteriarbejdere og medarbejderne i fødevareindustrien kan se frem til. Det blev en del af resultatet efter to dages intense overenskomstforhandlinger mellem Fødevareforbundet NNF og DI.

Og det er et ansvarligt resultat, lyder meldingen fra parterne. Topforhandler for Fødevareforbundet NNF Jens Peter Bostrup er godt tilfreds med resultatet:

- Vores medlemmer har hele vejen igennem efterspurgt tryghed, og derfor har det været vigtigt for os at lave nogle overenskomster, der ikke risikere at medvirke til at sende arbejdspladser ud af landet.

- Den ultimative tryghed består trods alt i at beholde sit job, fastslår Jens Peter Bostrup, og henviser til, at forligene må betegnes som smalle, og derfor ikke udfordrer arbejdsgiverne voldsomt økonomisk.

Arbejdsgiverne har haft fokus på at forbedre konkurrenceevnen.

- For os har det været helt afgørende at forbedre konkurrenceevnen, og det mener jeg, at de to forlig giver mulighed for, siger chefforhandler for DI, underdirektør Erik Kjærgaard.

Overenskomstresultatet skal sendes til afstemning blandt medlemmerne på de to overenskomstområder, samt godkendes af DA, før det kan træde i kraft.

Ud over de små lønstigninger, vil genetillæg stige med 1,4 procent, de ansatte får mulighed for at opspare selvvalgt uddannelse og samtidig sænkes ancienniteten ved løn under sygdom med 3 måneder.

0 kommentarer
Vis kommentarer