S: Vi bakker 100 procent op om reformkrav

Socialdemokraterne er enige med KL i, at Danmark behøver reformer af førtidspensionen og fleksjobordningen.

Selv om Socialdemokraterne ikke konkret vil kommentere på KL-formand Jan Trøjborgs krav om reformer, fortæller partiets arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen, at regeringen "i den allernærmeste fremtid" vil komme med et reformudspil på området.

- Vi bakker 100 procent op om reformkrav. Det har hele tiden været regeringens mål at lave reformer på det her område, og det har vi tænkt os at stå ved, siger Leif Lahn Jensen til Ritzau.

Jan Trøjborg (S) kræver blandt andet, at man skærer ned på fleksjobordningen, og det krav tør Leif Lahn Jensen godt love, at man vil imødekomme i regeringens ventede udspil.

Samtidig er Leif Lahn Jensen sikker på, at regeringen også vil komme med et udspil til en reform af førtidspensionen, som også er et af de områder, Jan Trøjborg efterspørger reformer på.

- Vi vil ikke have, at unge skal være på førtidspension. De skal hjælpes i gang. Der er selvfølgelig nogen, der er så ringe, at de er nødt til at få førtidspension, men vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at ingen under 40 kommer på førtidspension, siger han.

- Og det er jeg sikker på, at man vil kunne se i vores udspil.

Så langt så godt er Socialdemokraterne og Kommunernes Landsforening rørende enige.

Men Leif Lahn Jensen tilføjer, at reformerne ikke kun er et spørgsmål om at skaffe penge til velfærdsstaten.

- Jan Trøjborg fokuserer meget på nødvendigheden af reformer i forhold til økonomien, siger Leif Lahn Jensen.

- Men en reform af førtidspensionen handler også om at give de her mennesker et bedre liv, i stedet for bare at parkere dem på en førtidspension. Det handler ikke kun kroner og ører, som jeg lidt læser det i Jan Trøjborgs udspil.

Ifølge Leif Lahn Jensen forventes regeringens reformudspil i løbet af marts måned.