Syrerne stemmer til braget af bomber

Der lyder eksplosioner i mange syriske byer, mens regimet kalder til folkeafstemning om ny forfatning.

Mens der lyder eksplosioner i flere af Syriens byer, afholdes der folkeafstemning om en ny forfatning, som vil sikre, at præsident Bashar al-Assad kan blive ved magten til 2028.

Bragene ryster byerne Homs, Hama, Deir al-Zor, Deraa og en række mindre byer, der har været aktive modstandere af Assad-familiens regime det seneste år.

Observatoriet for Menneskerettigheder, der kritisk rapporterer om udviklingen i Syrien, melder om ni dræbte civile i Homs i løbet af søndag morgen og formiddag. Fire soldater fra den syriske hær har mistet livet.

Forfatningen, der stemmes om, vil ifølge Assad lede til et parlamentsvalg i løbet af tre måneder, hvor flere partier kan stille op.

Oppositionen kalder afstemningen en joke og påpeger, at regimets eneste løsning i det forgangne år har været at bruge mere vold.

- Ingen vil stemme, siger aktivisten Omar i den belejrede by Homs. Her er bydelen Baba Amro blevet bombarderet i tre uger af den syriske hær.

- Dette er en forfatning, som er i Bashars smag, mens vi bliver bombet og dræbt, siger Omar.

Organisationen Netværket for Menneskerettigheder hævder, at de syriske styrker lørdag har dræbt mindst 100 mennesker under de fortsatte bombardementer og angreb på syriske byer.

Internationalt Røde Kors oplyser, at det stadig ikke har været i stand til at evakuere civile fra Baba Amro i Homs.

- Vi fortsætter vores forhandlinger og håber, at vi søndag vil være i stand til at komme ind i Baba Amro for at udføre vores livreddende operationer, siger en talsmand for Røde Kors i Geneve.