Alle vil danse i dronningens kulisser

Tivoli har måttet flytte audition til "Nøddeknækkeren" med royal scenografi på grund af overvældende interesse

Interessen for at danse i Tivolis kommende opsætning af den klassiske ballet "Nøddeknækkeren" tvinger nu prøverne ud af den gamle have.

Med over 200 tilmeldte fra hele verden er der nemlig ikke længere plads i Tivolis prøvesale, og da havens koncertsal ikke er ledig på auditiondagen, skal prøverne nu i stedet holdes i Operaen på Holmen.

- Vi er helt overvældede af den kæmpestore forhåndsinteresse, at vi har set os nødsaget til at flytte vores audition til Operaen på Holmen, siger balletchef Peter Bo Bendixen, som står for koreografien i opsætningen.

Prøverne finder sted den 4. marts, og målet er at finde 16 nye dansere til opsætningen, som i forvejen rummer 20 dansere fra Pantomimeteatret.

- Danserne, vi leder efter, skal med deres personlige udtryk løfte den magiske historie om Clara og alle de andre vidunderlige figurer og være med til at sætte nye standarder for den traditionsrige forestilling, siger Peter Bo Bendixen.

Scenografien til balletten er lavet af selveste dronning Margrethe.

I Peter Bo Bendixens og dronningens version af "Nøddeknækkeren" foregår historien det samme sted, som balletten opføres - i Tivoli.

Historien kredser om pigen Clara, som trækkes ind i en fantasiverden efter at have fået en nøddeknækker i julegave.

Balletten opføres i Tivolis Koncertsal fra den 22. november til den 22. december.