FCK-legender involveret i faglig strid

En entrepenør har kontroverser om arbejdere fra Lithauen med 3F. Bygherren bag parcelhuse i Anisse er bl.a. GoEstate, et firma med navne som Michael Gravgaard, William Kvist, Jesper Grønkjær og Don Ø

Billedet med Grønkjær, Gravgaard og Østergaard er IKKE fra byggeriet i Anisse, men fra nedrivningen af den gamle tribue i Parken (Foto: Jonathan Bjerg Møller)
Billedet med Grønkjær, Gravgaard og Østergaard er IKKE fra byggeriet i Anisse, men fra nedrivningen af den gamle tribue i Parken (Foto: Jonathan Bjerg Møller)

Det sku' vær' så godt - og så er det problematisk udført.

Selskabet GoEstate har fået den ide, at man godt kan sælge, bygge og ombygge boliger til danskere, der gerne vil flytte.

Boligmarkedet ligger ganske stille, da mange ikke tør købe en ny bolig før de har fået solgt deres gamle.

Her kommer så konceptet: Hvis du køber hos os, så køber vi din gamle bolig. Ingen risiko. Chancen for at komme videre.

Et projekt, der har fået en betydelig omtalt. Ikke mindst på grund af ejerkredsen i GoEstate.

Det er nemlig en flok FCK-legender, der på denne måde vil tackle udfordringerne på boligmarkedet og formenlig også for at få deres private pensions-ordning til rykke højere op i superligaen.

Initiativtager er økonomi-uddannende Michael Gravgaard, der også er direktør i firmaet, og den tidligere FCK-anfører har fået navne som William Kvist, Jesper Grønkjær, Brede Hangeland og Lars Jacobsen med på holdopstillingen.

For bordenden som bestyrelsesformand sidder Flemming Østergaard eller Don Ø, som som hans rygmærke i FCK-tiden mest har været.

LÆS OGSÅ: FCK-legender nye spillere på boligmarkedet

Nu giver den gode ide imidlertid problemer.

Bygeherre på på opførelsen af syv parcelhuse i Anisse i Nordsjælland er et firma, der hedder Anisse Nord Aps, som GoEstate er medejer af. Entreprenør er Domus Byg, et Randers-baseret firma, der i efteråret ville have en underentrepenør fra Lithauen, UAB Agrokonta, med på projektet.

Det firma ville imidlertid ikke tegne overenskomst og den lokale 3F afdeling truede med røde faner og demonstrationer ved byggepladsen.

Dengang blev problemerne løst og demonstrationen aflyst.

- De røg ud, da de ikke ville tegne overenstkomst, siger direktør og ejer i Domus Byg, Morten Amdi Jørgensen i dag til ekstrabladet.dk.

Men problemerne fortsætter.

Ifølge den lokale afdeling af 3F har Domus Byg nu ansat nogle, ligeledes lihauiske, arbejdere direkte og de er i fuld gang med byggeriet.

- Vi har bedt om at se deres ansættelseskontrakter, ligesom vi gerne vil se svendebreve på dem der arbejder som murere, sådan som reglerne kræver her i landet, siger faglige sekretær Rasmus Kreutzmann i dag til ekstrabladet.dk.

Frister overtrådt
Han oplyser, at firmaet har forhalet udleveringen af de ønskede oplysninger og overskredet den aftalte frist.

- De har ikke levet op til aftalerne. Vi var lovet oplysningerne den 15. februar, siger Rasmus Kreutzmann.

Det bekræfter Morten Amdi Jørgensen, men fastholder at det ikke er hans skyld eller manglende vilje.

- Det er rigtigt, at vi har den aftale, men der har været en forsinkelse, som skyldes arbejdet i Skat, siger han.

Rasmus Kreutzmann oplyser, at det ikke stemmer overens med hans oplysninger, at andre er årsag til forsinkelserne.

Den faglige strid minder om to fodbold-spillere, der i stedet for at spille sammen og få det bedste ud af det, råber at den anden er skyld i at samspillet ikke fungerer. Samtidig kan det konstateres at byggeriet buldrer derudad.

Det fremgår af billeder hos den lokale Frederiksborg Amts Avis, se artiklen her, hvor Michael Gravgaard oplyser at parcelhusene koster fra 1,8 millioner kroner for 120 kvadratmeter.

- Det er en husleje på 8.000 kroner netto, det kan vel ikke gøres meget billigere, siger han.

Lokale håndværkere nævner ikke alene risikoen for at lithauerne undergraver overenskomster og aftaler som et problem, de er også usikre på kvaliteten af arbejdet.

- Hvad gør I så nu?

- Vi må vel afvente om Domus Byg nu holder ord. Vil følger sagen meget tæt. Det er ikke gavnligt, at vi hele tiden skal true med røde faner og demonstrationer foran byggepladsen, siger faglig sekretær hos 3F, Rasmus Kreutzmann.

Hos byggefirmaet mener de balladen har en helt anden baggrund.

- 3F skal jo have noget at gå op i og det virker som om de kører efter deres egne regler, siger Morten Amdi Jørgensen.

Michael Gravgaard, der er direktør i GoEstate, mener ikke at deres selskab er en del af den aktuelle konflikt.

- Vi har en aftale med Domus Byg, som står for arbejdet. Vi ønsker naturligvis - som dem - at det sker unden konflikter med lokalsamfundet, det gælder også den lokale 3F-afdeling. Men det er ikke vores anliggende, siger han venligt til ekstrabladet.dk.

0 kommentarer
Vis kommentarer