Tjenerne får tryghed frem for lønstigning

Overenskomsten på hotelområdet giver beskedne lønstigninger men til gengæld flere tryghedsordninger.

65.000 tjenere, kokke, receptionister og stuepiger har fredag aften fået en ny overenskomst, der lige som alle de øvrige forlig, der er lavet i denne omgang, betyder reallønsfald.

Minimallønnen stiger kun med 1,35 kroner i timen i 2012 og 1,35 kroner i 2013.

Alligevel er formand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration Tina Møller Madsen godt tilfreds med resultatet.

- Tiderne betragtet kan vi godt være tilfredse. Og lige som ved mange andre forhandlinger har tryghed været et stort emne for os, siger Tina Møller Madsen til Ritzau.

Et af de nye tiltag for tryghed er en større indsigt i hotellernes underleverandører, der tit står uden for overenskomsten.

- Underleverandørerne er tit løntrykkere, og en sikring gør, at vi har en form for kontrol med, at de bliver overenskomstdækkede eller arbejder til en tilsvarende løn. Det giver tryghed for vores medlemmer, siger Tina Møller Madsen.

Et andet tiltag, der skal sikre tryghed for medlemmerne, er den nye såkaldte stuepigeoverenskomst, der blandt andet sikrer, at der kommer flere timer til de deltidsansatte stuepiger på landets hoteller.

- Og så fik vi forhandlet os frem til en garanti på, at der bliver skabt flere fuldtidsjob til stuepiger - der skal minimum være 45 procent af dem, der har fuldtid, siger Tina Møller Madsen.

Hos Hotel-, restaurant-, catering- og turisterhvervets hovedorganisation, Horesta, er man også godt tilfreds med aftalen.

Administrerende direktør Katia K Østergaard mener, at aftalen sikrer branchens internationale konkurrencekraft.

- Jeg synes, vi har nået et meget ansvarligt resultat. Et resultat, som kan bidrage til at sikre antallet af arbejdspladser i erhvervet, siger Katia K. Østergaard til Fagbladet 3F.

Lønforhandlingerne fortsætter nu ude på de enkelte arbejdspladser, da overenskomsten ligger inden for et såkaldt minimallønsområde, hvor medlemmerne forhandler deres eksakte lønstigning hos deres arbejdsgiver.

0 kommentarer
Vis kommentarer