Strauss-Kahn vækker vrede i Storbritannien

Dominique Strauss-Kahns planer om at et foredrag på universitetet i Cambridge vækker vrede blandt studerende

Dominique Strauss-Kahn er inviteret til Cambridge University, men er ikke velkommen, siger de studerende. (Arkivfoto: AP)
Dominique Strauss-Kahn er inviteret til Cambridge University, men er ikke velkommen, siger de studerende. (Arkivfoto: AP)

362 studerende ved universitetet i Cambridge har underskrevet en protest mod at forhenværende chef for Den Internationale Valutafond (IMF) Dominique Strauss-Kahn holder foredrag på universitetet 9. marts.

De mener, at det er upassende at invitere en mand, som er anklaget for flere overgreb på kvinder.

Strauss-Kahn trådte tilbage fra sin post som leder af IMF efter anklager om seksuelle overgreb på en stuepige på et hotel i New York.

Den franske politiker er for nylig igen blevet afhørt af politiet. Denne gang i en sag om organiseret prostitution.

- At give denne mand chancen for at tale er at bagatelliserer overgrebene på de modige kvinder, der er stået frem og har fortalt om voldtægt og seksuelt misbrug, siger Ruth Graham, fra en studenterorganisation.

- Det legitimerer Strauss-Kahns rolle i offentligheden på et tidspunkt, hvor han bliver afhørt af politiet, fortsætter hun.

Debatklubben, som har arrangeret foredraget, forsvarer dog beslutningen med at Strauss-Kahn er en fascinerende personlighed med stort kendskab til den globale økonomi, som er emnet for talen.

- Så vi synes ikke, det er upassende at invitere ham. At han holder foredrag hos os betyder ikke, at vi støtter ham eller ikke støtter ham, siger en talsmand for debatklubben.

Strauss-Kahn blev torsdag løsladt efter to dages afhøringer af fransk politi i en sag om organiseret prostitution. Han er indkaldt til flere afhøringer i næste måned.

Den franske politiker skal derudover til en høring i USA i en civil sag anlagt mod ham af den stuepige, der hævder, at Strauss-Kahn forgreb sig på hende på et hotel i New York. Den høring er sat til 15. marts.

62-årige Strauss-Kahn er desuden blevet anklaget for voldtægtsforsøg af den 32-årige franske forfatter Tristane Banon i 2003.