2011 var rekordår for ulovlige sexmidler

Danskerne satte sidste år rekord i ulovligt indført medicin fra udlandet. En tredjedel var potensmidler.

Danskere med ondt i potensen kigger i højere og højere grad mod udlandet, når der skal findes en medicinsk løsning på de seksuelle problemer.

Nye tal fra Lægemiddelstyrelsen viser således, at der i 2011 blev standset 8174 pakker med ulovligt medicin fra udlandet. Det er næsten en fordobling i forhold til 2010, og omkring en tredjedel af pakkerne viste sig at indeholde potensmidler.

Dermed blev 2011 et rekordår, da Lægemiddelstyrelsen i samarbejde med Post Danmark og Skat aldrig tidligere har standset så mange ulovligt indførte pakker sendt til privatpersoner. I 2010 blev der standset 4417 pakker.

- Vi advarer mod ulovligt at indføre produkter fra lande udenfor EU, Norge eller Island, da man ingen sikkerhed har for deres indhold, advarer Lægemiddelstyrelsen.

- I bedste tilfælde er de uskadelige og i værste tilfælde kan de være yderst sundhedsskadelige, skriver Lægemiddelstyrelsen på sin hjemmeside.

Potensmidler har gennem mange år været blandt det mest populære at indføre ulovligt til Danmark.

Ifølge Lægemiddelstyrelsen drejer det sig blandt andet om produkter med navne som Sildenafil og Kamagra, der ofte kommer fra Asien. Derudover ses der forskellige forsøg på at efterligne de blå Viagra-piller.

Når en pakke bliver stoppet, anmeldes sagen automatisk til politiet, og en bødestraf er normalt. Første bøde er typisk på 2500 kroner, mens bøden stiger til 5000 kroner ved en ny overtrædelse.

- Langt de fleste politianmeldelser ender med, at indføreren accepterer bøden, uden at sagen skal forbi domstolene. Det er kun enkelte, der årligt indstilles til en bøde på 5000 kroner, skriver Lægemiddelstyrelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer