Facebook: Smadret hoved ok, men bryster forbudt

Facebook-brugere må gerne vise billeder af åbne kødsår og smadrede hoveder, men en ammende mor bliver censureret.

Et billede som dette ville aldrig gå igennem censuren på Facebook, men hvis mænd kunne amme ville det. (FOTO: AP/Karel Navarro)
Et billede som dette ville aldrig gå igennem censuren på Facebook, men hvis mænd kunne amme ville det. (FOTO: AP/Karel Navarro)

Verdens mest populære sociale netværk har fået lækket dokumenter, der viser reglerne for censur af billeder.

For eksempel er billedet af dit åbne benbrud fra en uheldig skiferie helt i orden. Skulle du dog være interesseret i at dele billeder fra en smuk stund, hvor du ammer dit barn, er sagen en anden.

Se også: Ny Facebook-virus spreder sig i høj fart <b>LÆS OGSÅ: </b>Ny Facebook-virus spreder sig i høj fart

Ifølge de lækkede dokumenter er smadrede hoveder, fossende blod og åbne sår helt gangbart, men et blottet kvindebryst er no-go.

Gramseri går an
Tidligere måtte Facebooks over 800 millioner brugere gå forgæves for at finde reglerne for billeder, men en utilfreds medarbejder i det firma, som Facebook har udliciteret billedcensureringen til, har nu lækket dokumentet.

Tidligere har censureringen af et billede af et kyssende homoseksuelt par skabt furore, men i dokumentet kaldet Abuse Standard Violations fremgår det nu, at kys, forspil og andet gramseri er fuldt acceptabelt.

Desuden er ørevoks og andre kropsvæsker som urin, opkast og sårvæske er forbudt, men snot går an.

Hash og patter
Det er ikke kun, når kvinder ammer, at de ikke må vise brystvorter. Kvindebrystet er komplet forbudt, selvom mænd må vise hele brystkassen.

Se også: Facebook vil indtage Afrika <b>LÆS OGSÅ: </b>Facebook vil indtage Afrika

Det er også helt i orden at vise billeder, hvor man tager stoffer, men på billedet må du ikke være i en situation, hvor du køber eller sælger dem.

Hvis du lægger en erotisk tegning på Facebook, så skal den helst heller ikke vise kønsdele eller kvindebryster.

0 kommentarer
Vis kommentarer