Danskere vil avle svin i Kina

En gruppe danske investorer investerer en milliard kroner i svinefarme i Kina. Danmark viser vejen i Kina.

Den hidtil største danske svinefarm er under etablering i Kina. En investering på en milliard kroner over en årrække vil give en årlig omsætning på langt over 500 millioner.

Det er en gruppe danske investorer og den statslige investeringsfond IFU, der opfører en avlsgård i Lianyungang i Jiangsu-provinsen 500 km nord for Shanghai. Alt i alt bygges fire farme, som vil få en årlig produktion på 500.000 slagtesvin.

Og det er næsten lige så meget som på hver af de to største danske svinefarme i Østeuropa, der er etableret gennem 20 år. Farmen i Kina etableres i løbet af et par år, og det er selskabet Scandinavian Farms, der står bag.

- Farmen drives fuldstændig efter de danske produktionsmetoder og miljøregler, siger direktør for Scandinavian Farms Henrik Egense.

Og under et møde for den danske fødevaresektor i Beijing onsdag sagde handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF), at "der er enorme muligheder i Kina".

Landet har en fødevareproduktion, der er mindre end forbruget. Og forbruget vokser kraftigt som følge af væksten i middelklassen.

Derfor er der gode indtjeningsmuligheder for den danske svinefarm, for prisen for slagtesvin er næsten dobbelt så stor i Kina som i Danmark. Det betyder, at den årlige omsætning vil være på langt over en halv milliard kroner.

Kinesisk landbrug er i dag præget af millioner af småbønder, men der er skabt mulighed for at lave storfarme ved at lægge småbrug sammen.

Svinefarmen vil ikke etablere et slagteri, men levere til de eksisterende slagterier.

- Til gengæld vil vi søge at få indflydelse på hele kæden fra jord til bord, så vi kan være med til at sikre kineserne den bedste kvalitet, siger Henrik Egense.

Farmen får omkring 200 medarbejdere.

0 kommentarer
Vis kommentarer