Social svindel: Hæver socialhjælp i to lande

Både Danmark og England bliver snydt i udspekuleret fidus - Ekstra Bladet afslører i dag en af de sociale bedragere, der har tjent mindst en million kroner på tricket

Engelske Mail on Sunday fortæller også historien om Hassan i deres søndagsudgave i dag.
Engelske Mail on Sunday fortæller også historien om Hassan i deres søndagsudgave i dag.

HJÆLP OS: Kender du Hassan eller tilsvarende sociale bedragere, så send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

I Croydon i udkanten af London bor en mand. Hassan Gilani, hedder han. Ifølge det danske folkeregister burde han bo i Københavns Nordvestkvarter, men her har Hassan Gilani og resten af hans familie ikke boet i mange år – de 'er der' kun på papiret.

LÆS OGSÅ: Sigøjnergangstere scorer millioner fra kommunen

Ordningen har gennem årene sikret Hassan Gilani mindst en million kroner udbetalt i førtidspension og boligydelse. Uberettiget og sponseret af de danske skatteydere.

Samtidig hæver vores hovedperson hver måned ikke mindre end fem forskellige sociale ydelser i England. Sagen efterforskes nu af både de danske og engelske myndigheder. Hassan risikerer op til syv års fængsel, hvis han dømmes i England.

LÆS OGSÅ: Irakiske bedragere får skatteregning

Ekstra Bladet har i samarbejde med den engelske avis The Mail on Sunday regnet sig frem til, at Hassan Gilani har malket det britiske system for i alt 180.000 skattefri pund, svarende til mere end 1,6 mio. kr. Dertil kommer lejeindtægter samt ydelser til Hassans kone, Iffat.

Mr. Gilani er kort sagt socialbedrager af højeste kaliber, og hans tilfælde er ikke enestående.

Ifølge tal fra KMD Analyse snyder danskerne hvert år for mellem syv og 12 milliarder kroner. Det svarer til mellem tre og fem procent af de sociale ydelser, der udbetales i alt.

Læs hele afsløringen i Ekstra Bladet Søndag:

* Ydelserne vælter ind

* Ja, jeg er Hassan – nej ikke alligevel ...

* Hassan Gilani – her er han

* Er denne mand handicappet?

* En dag i en socialbedragers liv