P-skiver smækfyldt med fejl

Bilister tror at de slipper for en hilsen på 650 kroner, så snart de har investeret i en elektronisk p-skive, men skiverne er fyldt med åbenlyse fejl

Flere elektroniske p-skiver er smækfyldt med fejl.(Foto: Polfoto)
Flere elektroniske p-skiver er smækfyldt med fejl.(Foto: Polfoto)

Flere familier har pakket en elektronisk p-skive op, da pakkerne under juletræet skulle fordeles, men nu ser det ud til at være en rigtig dårlig gave.

P-skiven er nemlig ingen garanti for, at p-vagten ikke stopper op ved netop din bil, for p-skiverne er smækfyldt med fejl, lyder det fra flere private parkeringsselskaber og p-vagter.

"Jeg har været ansat som p-vagt i fire år og af alle de elektroniske p-skiver, som jeg tjekker hver dag, er cirka hver anden ulovlig - det vil sige, at den ikke virker efter hensigten og i princippet betyder, at jeg skal udskrive en parkeringsbøde," siger Tom Bach, der er p-vagt i Frederiksberg Kommune, til TV 2.

Se også: Undgå parkeringsbøder

Europark modtager 90 klager om ugen

Et udsagn der bliver bakket op af Danmarks største private parkeringsselskab, Europark:

"Vi modtager hver uge over 90 klager fra danskere, der har fået en parkeringsbøde på grund af en defekt p-skive - og der er utvivlsomt mange flere fejl, da det jo ikke er alle biler med en elektronisk p-skive, som bliver kontrolleret og dermed får en bøde," siger Michael Christensen, der er økonomichef i Europark, til TV 2.

Også Parkeringsgruppen støder, ifølge TV2, ind i de samme problemer.

"Det er et meget stort problem - danskerne får lige så mange p-bøder ved at bruge de elektroniske p-skiver, som de gør ved ikke at bruge dem. I teorien er ideen med p-skiverne jo god nok, men den holder bare ikke i praksis," siger Jørgen Pedersen, der er distriktschef i Parkeringsgruppen.

Billeder som dokumentation

Både Europark og Parkeringsgruppen tager billeder af p-skiverne som dokumentation, og ifølge Michael Christensen er de typiske fejl blandt andet, at displayet viser fire streger i stedet for et ankomsttidspunkt.

Ifølge Parkeringsgruppen er der også mange steder, hvor de elektroniske p-skiver ikke virker.

"Vi har mange eksempler på, at den elektroniske p-skive ikke virker i p-kældre eller p-huse - og faktisk også mange steder ude i det åbne i øde områder, hvor der er dårlig satellit-forbindelse," siger Jørgen Pedersen.

Det er Trafikstyrelsen, der godkender de elektroniske p-skiver, og hos Europark håber man, at styrelsen gør mere for at udbedre de mange fejl i de elektroniske p-skiver.

"Vi må bruge meget tid på at håndtere de mange henvendelser, som vi får fra utilfredse parkanter, der har fået et kontrolgebyr på trods af, at de har købt elektronisk p-skiver. De mener jo, at det er vores vagter, der har begået fejl. Det var vi bestemt gerne foruden," siger Michael Christensen.

Se også: Nu trækker Skat P-bøden i lønnen

0 kommentarer
Vis kommentarer