DMI advarer: Det bliver 'pisseglat' imorgen

Store dele af landet vil blive ramt af 'islag' - ikke at forveksle med 'isslag' - imorgen tidlig, advarer DMI

Scener som denne er langt fra usandsynlige imorgen tidlig - især i Jylland. (Mick Anderson/POLFOTO)
Scener som denne er langt fra usandsynlige imorgen tidlig - især i Jylland. (Mick Anderson/POLFOTO)

- Jeg er bange for, at der nogle steder kan opstå rigtig farlige situationer.

Sådan lyder advarslen fra DMI's vagtchef Bill Vejdegren til bilisterne - især i Jylland - der i morgen tidlig begiver sig ud på det danske vejnet.

Store dele af landet bliver nemlig imorgen tidlig ramt af 'islag' ifølge Dansk Meteorologisk Institut.

- Vi får nedbør i Jylland, der begynder som sne, men derefter går over i regn. Samtidig får vi temperaturer helt ned til 5-6 minusgrader, og det køler vejene så meget ned, at regnen bliver til is, når den lander, forklarer Bill Vejdegren til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- I første omgang er risikoen for islag størst i Jylland, men i løbet af formiddagen kan det også gå hen og blive rigtig glat på Fyn og Sjælland.

Tjek vejrudsigten her

Derfor opfordrer meteorologen bilisterne til at være ekstra opmærksomme på forholdene imorgen.

- Det gælder selvfølgelig om at passe på og køre forsigtigt. Selv om det måske er plusgrader, når folk kører på arbejde, kan det stadigvæk godt være pisseglat. Også selv om det altså ikke ser sådan ud, lyder det fra Bill Vejdegren.

Fænomenet, som især jyderne kommer til at opleve imorgen benævnes i øvrigt 'islag' - med et s - ifølge DMI. Islag dannes, selv om regnen ikke er underafkølet, men hvor de kolde veje får vandet til at fryse. 'Isslag' - med to s'er - er derimod underafkølet regn, hvor vanddråberne fryser til is, i det øjeblik de rammer jorden. Og det er altså ikke den form for glatte veje, jyderne får.

Men uanset hvad man kalder det, kommer det til at blive glat.

0 kommentarer
Vis kommentarer