Ulykkelig franskmand: Jeg er søn af Hitler

Franskmanden Jean-Marie Loret var til sin død overbevist om, at han var søn af Adolf Hitler - og han havde beviser

Far og søn? Manden til venstre behøver ingen nærmere præsentation. Til højre ses franskmanden Jean-Marie Loret. (Foto: Getty)
Far og søn? Manden til venstre behøver ingen nærmere præsentation. Til højre ses franskmanden Jean-Marie Loret. (Foto: Getty)

Ind til sin død i 1985 var Jean-Marie Loret overbevist om, at han var søn af Adolf Hitler. Nu er der fundet nye beviser i Tyskland og Frankrig, der styrker Lorets formodning.

En blodprøve og en sammenligning af håndskrift kan tyde på, at Jean-Marie Loret er søn af den tyske diktator, der ellers døde barnløs i 1945 i en alder af 56 år.

Selv om beviserne ikke er endegyldige, har Jean-Marie Lorets historie fået det franske magasin Le Point til at kigge nærmere på sagen. Magasinet beskriver, hvordan Loret i 1979 fortalte sin advokat, Francois Gibault, om sin skrækkelige viden.

- Hr. advokat, jeg er søn af Hitler. Hvad skal jeg gøre, udbrød en dybt ulykkelig Loret ifølge Gibault.

Opmærksom og venlig
Jean-Marie Loret hævdede, at hans mor, Lobojoie Charlotte, mødte Hitler i 1914, da han var korporal i den tyske hær, og hun var 16 år. Hun beskrev Hitler som ’opmærksom og venlig’.

Charlotte og Hitler så hinanden flere gange under Første Verdenskrig, og efter en aften med lidt for meget alkohol i juni 1917 blev lille Jean-Marie undfanget. Han blev født i marts 1918.

Først i 1950 fortalte moderen sin søn, at Adolf Hitler var hans far. Hun havde bortadopteret Loret i 1930, men mor og søn havde holdt kontakten ved lige.

Hitler-bog genoptrykkes
Jean-Marie Loret begyndte at lede efter yderligere beviser for moderens chokerende påstand. Han hyrede historikere og eksperter i genetik og håndskrift til at grave i sagen.

Han skrev oven i købet bogen med den opsigtsvækkende titel: ’Din fars navn er Hitler’. Le Point skriver, at bogen nu skal genudgives med de nye undersøgelser, som Loret mente bekræftede hans påstand.