Ismanden stak af fra sine problemer

Den 44-årige svensker, som i fredags blev fundet afkræftet og indesneet i sin bil efter to måneder, har tidligere været forsvundet

Den indesneede bils indre bar præg af, at nogen havde boet der længe... (Foto: Erik Åström)
Den indesneede bils indre bar præg af, at nogen havde boet der længe... (Foto: Erik Åström)

- Det er ikke første gang, han er forsvundet.

Sådan siger en tidligere arbejdskammerat om den 44-årige mand, som i fredags blev fundet i en bil under tunge dyner af sne på en skovvej i Nordsverige. Her havde han efter egne oplysninger opholdt siden før jul. Til den første uges ophold havde han kiks, sodavand og andet, men efter den uge har han, siger han, levet af sne. På bilens bagsæde havde han indrettet sig en soveplads med en sovepose.

En sød og fin person
I lokalavisen Västerbottens Folkblad fortæller flere bekendte om manden, der betegnes som 'mægtig sød og en fin person'. Men afgjort også som et menneske, som behøver hjælp.

Manden har, fortæller en bekendt, haft en rodet opvækst, men han forsøgte gang på gang af få orden på sit liv. Men så kom der perioder, hvor han ikke orkede.

En tidligere nabo citeres i avisen for, at han, da han hørte om manden i bilen, straks gættede, hvem det var.

Ingen kontakt med familien
Manden i bilen har, fortæller avisens kilder, tidligere ejet en udlejningsejendom med lejligheder, men efter at el og vand var blevet lukket på grund af restancer, gik ejendommen på tvangsauktion i efteråret. Manden boede for sig selv uden familie og efter det oplyste uden kontakt til forældre eller søskende. Det var i Karlskoga, små 800 vejkilometer syd for det sted ved Umeå, hvor han blev fundet.

Den lange afstand passer med, hvad naboen fortæller om, hvad der skete, når tingene blev for meget - at han bare tog af sted. En kollega fortæller samstemmende, at de 44-årige flere gange er forsvundet i skoven, og at han også har truet med at begå selvmord.

Han har problemer med piger
Manden i bilen havde haft job som vagtmand. Men selv om han ikke havde været på arbejde i mange måneder, meldte ingen ham forsvundet. En tidligere arbejdskammerat fortæller, at manden ikke har det godt psykisk, og at det ikke er noget nyt.

- Han har tit problemer med piger, og han kan ikke klare, at de forlader ham. Han ødelægger hele sit liv på grund af en pige.

Flyttet fra intensiv
Mandens tidligere arbejdsgiver kalder ham 'mægtig flink og god', men med et behov for hjælp til at håndtere sit liv. En kollega supplerer med at kalde manden hyggelig, aktiv rolig og hjælpsom på jobbet.

- Det føles ikke godt, og det er synd, som det er gået, siger kollegaen. Man skal ikke bare sådan forsvinde.

Västerbotten-Kuriren oplyser mandag middag, at manden efter omstændighederne har det godt, og at han er flyttet fra intensivafdelingen til en plejeafdeling på Norrlands universitetshospital i Umeå.

1 af 3 På bagsædet af bilen havde manden indrettet en soveplads med sovepose. (Foto: Erik Åström)
2 af 3 Bilen med manden indeni blev fundet uden for Umeå, næste 800 kilometer nord for mandens hjem i Karlskoga. (Foto: Aftonbladet)
3 af 3 Den indesneede bils indre bar præg af, at nogen havde boet der længe... (Foto: Erik Åström)
0 kommentarer
Vis kommentarer