Ny uro i Athen forud for møde om krisepakke

Flere tusinde vrede grækere er samlet foran parlamentsbygningen i Athen i protest mod endnu en krisepakke

Græsk politi har omringet parlamentsbygningen i Athen for at hindre demonstranter i at nå frem til bygningen, hvor de vil vise deres utilfredshed med en hjælpepakke, som ventes aftalt mandag i Bruxelles mellem den græske regering og de andre eurolande.

Op imod 2000 demonstranter er søndag aften samlet ved parlamentet. Men de holdes på afstand af politiet, der vil forhindre, at demonstrationen udvikler sig til hærværk og plyndring mod butikker, som det skete for en uge siden i Athens centrum.

"Fattigdom og sult har ingen nationalitet" og "Vi er grækere, Merkel og Sarkozy er skøre", lød nogle af de slagord og bannere, som demonstranterne førte frem.

Forløber fredeligt
Demonstrationen er indkaldt af fagforeninger for offentlige ansatte, som er hårdt ramt af de mange nedskæringer.

Politiet siger, at demonstrationen forløber fredeligt og uden problemer, og at der ikke har været optræk til ballade.

Mens demonstrationer står på, er den græske premierminister, Lucas Papademos, rejst til Bruxelles, hvor han mandag skal mødes med finansministrene for de øvrige eurolande.

Målet er, at Papademos kan afslutte langvarige forhandlinger om endnu en hjælpepakke på 130 milliarder euro, som Grækenland skal have inden en måned for ikke at gå statsbankerot.

Til trods for de mange kriselån og store nedskæringer i det offentlige støtter hele 76 procent af grækerne, at deres land skal blive i EU og bevare euroen som valuta. Det viser en meningsmåling, offentliggjort i græske medier søndag.

Den græske regering vedtog lørdag den seneste krisepakke, der indebærer, at mindstelønnen reduceres med 22 procent, og at pensionen får endnu et hak nedad. Reformerne er en forudsætning for, at eurolandene vil give grækerne endnu et lån.