Vi køber silikone som aldrig før

Trods finanskrise og skrækhistorier om fuplæger er antallet af brystforstørrende operationer fordoblet på to år. Og implantaterne bliver større.

Stadig flere danske kvinder får lavet brystforstørrende operationer (foto: Nima Stock)
Stadig flere danske kvinder får lavet brystforstørrende operationer (foto: Nima Stock)

På trods af finanskrise og talrige historier i medierne om skamferede kvinder og sundhedsskadelige implantater, heriblandt i Ekstra Bladet, hvor blandt andre skandalekirurgen Kim Tjelums foretagender er blevet beskrevet, er antallet af brystforstørrende operationer steget til det dobbelte på to år. Det skriver Berlingske søndag.

LÆS OGSÅ: Skandalelæge er 'forsvundet' fra klinik

LÆS OGSÅ: 77-årig opererer uden tilladelse

LÆS OGSÅ: Pensionistkirurg opererede mine bryster skæve

Ifølge avisen fik 1.349 danske kvinder i 2010 større bryster på private klinikker, viser Sundhedsstyrelsens seneste tal. I en rundringning til 23 privatklinikker foretaget af Berlingske Research siger over halvdelen, at de oplever øget efterspørgsel.

- Det er de unge kvinder, som føler, at det ikke længere er tabubelagt. Men også de ældre 45-50-årige kvinder er begyndt at komme. De er blevet opmærksomme på, at de kan få en pænere barm ad den vej, uden at de dermed bliver stemplet som bimboer, siger Benedikte Thuesen, kirurg på Københavns Privathospital til Berlingske.

Stadig større bryster
Hver tredje klinik svarer desuden, at patienterne efterspørger stadig større implantater. På Jesper Nygarts klinik i København fik kun hver tiende indopereret 300 milliliter eller mere for to år siden. Nu er det knap hver tredje.

- Patienterne ønsker en barm, der stritter lige frem og har god fylde foroven, ikke de skihopformede bryster, som er det mest naturlige. Opfattelsen af en pæn, naturlig barm er noget andet i dag end for en generation siden, siger Jesper Nygart til Berlingske.

Kvindeforskere forklarer stigningen med et ønske om at udstråle kvindelighed i et stadig mere ligestillet samfund.

0 kommentarer
Vis kommentarer