Tag legetøjet fra de store drenge

Region i oprør: Lægehelikopter er ikke pengene værd

Ekstra Bladets afsløring af, at en fortrolig rapport har sået tvivl om, hvorvidt lægehelikopteren i Region Sjælland og Hovedstaden er pengene værd, har skabt regional røre.

Læs:Fortrolig rapport: Det må du ikke vide om lægehelikopteren

Kirsten Lee (R), der er formand for det akutudvalg, som i øjeblikket står for kulegravningen af akutbetjeningen i Region Hovedstaden, ser stærkt kritisk på ordningen.

- Det er de store drenges legetøj. Jeg er meget betænkelig ved, at man har indført en akuthelikopter på baggrund af rapporten, og specielt hvis der er ændret noget, siger hun til ekstrabladet.dk.

Det fortrolige udkast til helikopter-rapporten blev ændret, så den endelige udgave havde en langt mere positiv konklusion.

Den ændrede vurdering formildner dog slet ikke Kirsten Lee.

- Vi får hele tiden at vide, at der ikke er penge i kassen. Så synes jeg ikke, at man skal bruge pengene på en helikopterservice, når vi i Region Hovedstaden mangler 400 mio. kr. for at give en ordentlig behandling til de psykisk syge, siger Kirsten Lee.

Brug søværnet
Efter en forsøgsordning på halvandet år betalt af Trygfonden er det nu staten, der finansierer lægehelikopteren. I den kommende tid skal det så besluttes, hvordan fremtiden for helikopterordningen skal tage sig ud.

Formanden for det regionale udvalg, der står for kulegravningen af bl.a. helikopterordningen, mener, at man bør se på en anden løsning.

- Søværnets Operative Kommando har hele den infrastruktur, der skal til. Måske ville det være langt billigere at bruge dem, siger Kirsten Lee.