Ædru kaptajn overtager tilbageholdt skib

Den stærkt berusede kaptajn på coasteren Danica Hav er blevet udskiftet med en ædru kollega

Coasteren Danica Hav er nu blevet frigivet og har fortsat sin sejlads efter at skibet fredag var tilbageholdt på grund af en stærkt beruset russisk kaptajn.

Det oplyser Søværnets Operative Kommando, SOK, til Ritzau.

- Der er kommet en ny kaptajn om bord, og han er nu på vej til Lübeck, fortæller den vagthavende ved SOK til Ritzau.

SOK måtte sætte det helt store maskineri i sving, da man natten til fredag konstaterede, at coasteren var ude af kurs og i fare for at støde på grund.

Den 82 meter lange coaster var på det tidspunkt sejlet over det lave vand ved Sjællands Rev, som ligger nordnordvest for spidsen af Sjællands Odde og havde kurs mod syd gennem Sejerø Bugt.

SOK sendte flere skibe ud til coasteren, og flyvevåbnet sendte en helikopter. Det endte med, at en redder fra helikopteren måtte hejses ned på skibet, hvor han fandt kaptajnen døddrukken på broen.

På det tidspunkt var skibet 4,8 sømil fra land - det svarer ifølge SOK til cirka en halv times sejlads.

Midt- og Vestsjællands Politi anholdt efterfølgende den russiske kaptajn, som fik lov til at aflevere en blodprøve fredag morgen. Den viste en promille på 2,18, og det var vel at mærke adskillige timer efter hændelsen.

Fredag eftermiddag blev kaptajnen fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, og her valgte en dommer på baggrund af bestemmelserne i udlændingeloven at varetægtsfængsle kaptajnen.

I løbet af fredagen blev der sendt bud efter en anden kaptajn, som kunne overtage kommandoen på skibet, som på det tidspunkt var tilbageholdt af myndighederne.

- Han ankom i aftes, og skibet blev frigivet klokken 00.56, fortæller den vagthavende ved SOK.

Danica Hav har syv besætningsmedlemmer og var på vej fra Varberg i Sverige mod Lübeck i Tyskland, da den berusede kaptajn kom ud af kurs.

0 kommentarer
Vis kommentarer