TV: Ekstrem prædikant talte i København

Danske salifister lod sig oplyse af kontroversiel, engelsk islamist

SE ISLAMISTERNES DEMONSTRATION HEROVER

’Vesten er i krig med islam – vi må rejse os og indføre sharia i hele verden!’

En gruppe unge islamister, knap 20 styk, var i går med på en lytter, da en kontroversiel prædikant over en telefonlinje talte dunder mod USA.

Scenen var Østerbro, København, foran den amerikanske ambassade. Her tog de såkaldte salafister – tilhængere af en yderligtgående retning af islam – om formiddagen opstilling med skilte, islamiske flag og rigelige Allah-kampråb.

Målet var at gøre opmærksom på, hvad demonstranterne opfatter som USA’s krig mod islam og barbariske adfærd i Mellemøsten.

LÆS OGSÅ:

Afsløring: Sharialoven hersker i Danmark

Lovlig demonstration
Demoen var lovlig, og der var arrangeret taler.

Den fjerde og sidste taler – via telefon – var den i islamiske kredse kendte prædikant Anjem Choudary fra England.

Han har hyldet Osama bin Laden og dennes terrorangreb mod USA. De britiske myndigheder opfatter Anjem Choudray som ekstrem og har forbudt flere af hans radikale organisationer.

SE OGSÅ:

TV: Jeg er ekstrem muslim - men elsker Pia Kjærsgaards ord

Vil skabe rav i den
De unge danske salafisters kontakt til ham er bekymrende, mener den svenske terrorekspert Magnus Ranstorp:

– Choudary er så ekstrem, som man kan være inden for lovens grænser. Det, han ønsker at opnå, er at skabe rav i den. Han vil skubbe til grænserne, og efter Muhammed-tegningerne er Danmark blevet et centrum, hvor der er grobund for hans verdenssyn.

Anjem Choudary bliver en slags lederfigur, der kan samle folk og være skyld i en yderligere radikalisering.

Anjem Choudary har tætte bånd til den yderst kontroversielle terrorprædikant Omar Bakri Muhammed, som har undervist flere af de danske islamister, der var involveret i terrorsagen fra Glostrup.

Ønsker sharia
De sigtede i den sag var også fra salafist-miljøet, og en af deltagerne i gårdsdagens demonstration, dansk-bosniske Adnan Avdic, blev sigtet, men senere frikendt i terror-sagen fra 2005.

Da Anjem Choudary i går talte til sine danske elever, var det altovervejende tema indførslen af sharialovgivning (strenge, muslimske leveregler, red.) i hele verden.

De øvrige talere gentog igen og igen, at vesten slagter muslimer, og blandt teksterne på de medbragte skilte var ordene ’I har blod på hænderne’ og ’Islam vil dominere over hele verden’.

En af demonstranterne filmede hele optrinnet for at kunne dokumentere protesten på en af salafisternes foretrukne hjemmesider.