Meteorolog: I dag bliver det dejligt

Fredag varmer solen i kinderne, og temperaturen stiger til syv plusgrader. Find regnbukserne frem lørdag

(Arkivfoto: Thomas Borberg)
(Arkivfoto: Thomas Borberg)

Når vinterferien går ind i sin sidste fase i weekenden, bliver det med både sol på kinderne, regn på tøjet og vind i håret.

Det fortæller vagtchef Frank Nielsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Det bliver en blandet omgang. Weekenden byder på milde vinde, der blæser ind over landet fra vest og skubber kulden mod øst.

- Det mærker vi især til fredag, hvor solen skinner og temperaturen stiger til mellem fem og syv graders varme, så det vil føles ganske dejligt, siger han.

Men allerede lørdag kommer der en front forbi landet med skyer, og danskerne skal derfor finde paraplyen og regntøjet frem fra klædeskabet.

- Det bliver en kedelig regnvejrsdag. Der kommer til at falde fem til otte millimeter, så det skal nok tø de sidste snebunker væk, hvis der skulle være nogen tilbage.

- Temperaturen vil ligge på fem grader. Men det bliver også blæsende med jævn til hård vind, og derfor kommer det ikke til at føles så mildt, siger Frank Nielsen.

Søndag drejer vinden om i vest og nordvest og kan ved kysterne komme op på kulingstyrke.

- Det klarer op søndag, så der bliver plads til solen i perioder. Men der kommer også drivende skyer, der af og til giver byger til dels med slud eller hagl, siger vagtchefen.

Selvom weekendvejret bliver mildt, påpeger DMI, at bilisterne alligevel skal passe på i de tidlige morgentimer.

- Vi er stadig kun midt i februar, og der er endnu risiko for let frost og glat føre i natte- og morgentimerne i weekenden, siger Frank Nielsen.

De milde vinterdage med plusgrader og ustadigt vejr ser også ud til at fortsætte ind i næste uge.

- Det er tøvejr, der banker på, og som har tænkt sig at blive. Den hårde vinter er slut, og sandsynligvis forsætter det milde vejr måneden ud, siger Frank Nielsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer