P-vagter skal tjekke om hækken er klippet

Et upopulært korps får næppe flere fans i Frederikshavn. Her skal P-vagterne påtage sig flere kontrolopgaver

Foto: polfoto
Foto: polfoto

Det er uklart, om P-vagterne i Frederikshavn i fremtiden skal smide et girokort i hækken, hvis den ikke er klippet efter gældende regler.

Men fra 1. maj får de kommunale vagter flere opgaver.

De skal ikke længere kun kontrollere om bilerne er efterladt på lovlig vis.

Fremover skal de også tjekke om reglerne for udeservering overholdes i gågaderne, om tøjstativer udenfor forretninger står indenfor rammerne, om der ryddes sne om vinteren og om der gruses som der skal osv. Samt altså om hækkene er klippet efter kommunale retningslinier.

- Jeg har en ide om, at behovet for parkeringsvagter er størst om sommeren. Så kan de samme personer tjekke hække og holde øje med snerydning senere på året, siger formand for teknisk udvalg, Brian Pedersen (SF) til Nordjyske.

Hidtil har andre kommunale embedsmænd haft til opgave at drøne ud med målebåndet, hvis der kommer klager over en hæk der vokser for vildt eller et stativ på gaden der breder sig lidt rigeligt.

P-vagterne skal, hvis de konstaterer at et fortov ikke er ryddet for sne, kæmpe sig gennem masserne og ringe på eller smide en seddel i postkassen. Den skal naturligvis også være placeret efter gældende regler.

0 kommentarer
Vis kommentarer