Dansk kunstner søger formue til varm luft

Den danske super-kunstner, Olafur Eliasson, har fået de britiske skatteydere på nakken

Olafur Eliasson har ansøgt de britiske skatteydere om 9 millioner kroner til et værk, de fleste englændere betragter som en gang varm luft. (Foto: ADRIAN JOACHIM)
Olafur Eliasson har ansøgt de britiske skatteydere om 9 millioner kroner til et værk, de fleste englændere betragter som en gang varm luft. (Foto: ADRIAN JOACHIM)

Den verdensberømte danske kunstner, Olafur Eliasson, er kommet i modvind i England.

Eliasson har ansøgt den Britiske Olympiske Fond om en million pund, små ni millioner danske kroner, til et kunstværk som briterne opfatter som en omgang varm luft.

Kunstnerens ide er, at folk skal trække vejret dybt, og puste ud igen, mens de tænker på nogen eller noget. Bagefter skal de så gå ind på en hjemmeside og skrive, hvad eller hvem de tænkte på, mens de trak vejret.

Se også: Regnbuen over Aarhus

Store ambitioner
Olafur Eliassons ambition er, at omkring ti procent af verdens befolkning, cirka 700 millioner mennesker, vil deltage i projektet.

Det har nu fået Emma Boon fra Den Britiske Alliance af Skattebetalere, til at kalde projektet for 'en guldmedalje værdig i pengespild'.

- I en tid, hvor der er stramme budgetter, og mange husholdninger kæmper med økonomien, virker det ikke fornuftigt, at bruge så mange offentlige penge på det her koncept, siger hun til den engelske avis Daily Mail.

Se også: Kæmpekunstværk forsinkes igen

Det er uklart, hvor projektet skal koste så mange penge, men fonden bag uddelingen af midler understreger at de endnu ikke har besluttet sig, hvorvidt projektet bliver tildelt pengene.

Olafur Eliasson har ikke ønsket at kommentere projektet.