Magasin: Rusland var tæt på gigantisk atomkatastrofe

Det kunne være gået lige så galt som med Tjernobyl i 1986, lyder det fra russisk magasin

Det var for alvor ved at gå galt, da atom-ubåden Yekaterinburg i december brød i brand, påstår et russisk magasin. (Foto: RIA-Archive)
Det var for alvor ved at gå galt, da atom-ubåden Yekaterinburg i december brød i brand, påstår et russisk magasin. (Foto: RIA-Archive)

Det var i virkeligheden tæt på at gå rigtig, rigtig galt, da den rusiske atom-ubåd, Yekaterinburg, i slutningen af december brød ud i lys lue.

Det skriver det respekterede russiske magasin, Vlast, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Da branden rasede 29. december 2011, forsikrede de russiske myndigheder ellers omverdenen om, at branden var under kontrol, samt at den 167 meter lange ubåd ikke var i nærheden af at slippe radioaktiv stråling ud.

Begge dele var ifølge Vlast direkte forkert.

LÆS OGSÅ: Norge beder Rusland om bedre atomvarsling

- Rusland var - i en enkelt dag - på nippet til den største katastrofe siden Tjernobyl (sovjetisk atomkraftværk, der sprang i luften i 1986, red.), lyder det i magasinet.

Vlasts journalister citerer adskillige kilder i den russiske flåde, for at den russiske ubåd var bevæbnet med 16 såkaldte 'R-29 Intercontinental Ballistic Missiles' - hver armeret med fire atom-sprænghoveder. Og de kunne altså have forvoldt massiv skade.

Hverken det russiske Forsvarsministerium eller vicepremierminister Dmitry Rogozin, der har ansvaret for militære anliggender, har villet udtale sig i sagen. Lige sådan har den russiske flåde heller ikke villet udtale sig om den påståede lurende katastrofe.

0 kommentarer
Vis kommentarer