Sultestrejkende dansker indlagt i Bahrain

En livstidsdømt dansk statsborger er nu indlagt på et hospital i Bahrain efter flere dages sultestrejke.

Den livstidsdømte danske statsborger Abdulhadi Alkhawaja er ifølge Amnesty International blevet indlagt på et hospital i Bahrain efter flere dages sultestrejke.

- Han har sagt, at han sultestrejker 'til frihed eller til døden', siger Ole Hoff-Lund, der er pressechef i Amnesty International.

Abdulhadi Al-Khawaja har boet i Danmark i en årrække, efter han fik politisk asyl og senere statsborgerskab.

Siden en demonstration mod styret i Bahrain i april 2011 har han siddet fængslet og er idømt en livstidsstraf.

Samtidig er hans datter Zainab Al-Khawaja, der også er dansk statsborger og menneskerettighedsaktivist, blevet fængslet efter søndag at have deltaget i en fredelig demonstration mod styret.

- Hun er en af de mest ihærdige aktivister i Bahrain, og hun har gang på gang stillet sig op foran politistyrkerne og krævet politiske reformer og ytringsfrihed.

- Hun har været fængslet flere gange, fordi hun er en intens kritiker af systemet, siger Ole Hoff-Lund.

Familie bekymret
Hendes søster - og Abdulhaldi Alkhawajas anden datter - Maryam Al-Khawaja, der arbejder for Bahrains center for menneskerettigheder, skriver i en mail til Ritzau, at hun er meget bekymret over sin fars situation.

- Familiemedlemmer og kolleger er bekymrede over hans fortsatte fængsling og sultestrejke samt hans tidligere historie med tortur.

- Vi er bange for, at hans hurtigt forværrede tilstand vil blive fatal, skriver hun i en mail til Ritzau.

Amnesty International fører en global underskriftskampagne for de fængslede fredsaktivister, men Ole Hoff-Lund skyder nu bolden over til den danske regering.

- Vi opfordrer den danske regering til at kritisere styret i Bahrain og få udenrigsministeren og kongen i tale, så vi kan besøge fangerne og få dem stillet for en retfærdig domstol, siger han.

Tirsdag 13. februar er et-årsdagen for demonstrationerne mod det sunnimuslimske styre i Bahrain.