Græsk avis fremstiller Merkel som nazist

Den tyske forbundskansler får vreden at føle fra det kriseramte Grækenland

Hvad Merkel siger til det lidet flatterende billede, melder historien ikke om. (Foto: Dimitri Messinis/AP)
Hvad Merkel siger til det lidet flatterende billede, melder historien ikke om. (Foto: Dimitri Messinis/AP)

At de græske borgere og medier er stærkt utilfredse med EU's skrappe finansielle krav til det kriseramte græske samfund, er ikke den store nyhed.

Det er det til gengæld, at den græske avis Demokratia i protest mod stramningerne har valgt at bringe et manipuleret billede på forsiden af den tyske forbundskansler, Angela Merkel, iført et nazi-kostume med hagekors på ærmet.

LÆS OGSÅ: Bank: Græsk statsbankerot sandsynlig

Det åbenlyst manipulerede billede flankeres af overskriften 'Memorandum macht Frei', hvilket er en slet skjult henvisning til nazisternes frygtede koncentrationslejre, hvor sloganet 'Arbeit Macht Frei' blandt andet prydede indgangsporten til Auschwitz.

Også blandt de mange tusinde demonstrerende borgere, der har fyldt gade og stræder i Grækenland de seneste dage, var der stærk utilfredshed med Tyskland og specielt Angela Merkels rolle i de hårde forhandlinger. Således blev tyske flag brændt af og adskillige demonstranter bar rundt på nazi-flag og swastika-symboler for at illustrere deres vrede mod Tyskland.

Alt i alt skal Grækenland ifølge den nye aftale spare tre milliarder euro i 2012, hvilket svarer til godt og vel 23 milliarder kroner. Mindstelønnen skal sænkes med omkring 20 procent, pensionerne skal skæres, og 15.000 mennesker skal fyres i den offentlige sektor.

LÆS OGSÅ: Græsk ja til enorm hjælpepakke

Intet tyder foreløbigt på, at hverken demonstrationerne eller utilfredsheden ophører lige med det samme.

- Vi holder generalstrejke fredag og lørdag sammen med andre fagforeninger, siger en talsmand for GSEE, sammenslutningen af fagforeninger for private ansatte i Grærkenland, ifølge politiken.dk.