Solskin på vej i vinterferien

Lad de lange underbukser blive i tøjskabet. Vinterferien byder på op til fem graders varme flere steder.

Der er mildt vejr på vej i vinterferien. Foto: Thomas Borberg/POLFOTO
Der er mildt vejr på vej i vinterferien. Foto: Thomas Borberg/POLFOTO

Ferietrængende danskere kan se frem til milde temperaturer og lidt sol på kinderne i den kommende uge, hvor der er vinterferie flere steder i landet.

- Vi får en periode med tøvejr i dagtimerne og let frost om natten, og der bliver både plads til solskin og tørvejrsdage, men der vil også falde nedbør, siger vagthavende Michael Skelbæk fra DMI.

Ugens højdepunkt er onsdag, hvor man skal kigge godt efter for at finde en sky på himlen. Til gengæld blæser det op fra nord, og ved kysterne kan der være vind af kulingstyrke.

- Det vil føles lidt køligt, men når man kommer i læ, vil det være en rigtig dejlig dag med masser af solskin, siger Michael Skelbæk.

Vinterferien byder dog også på vådt vejr. Mandag formiddag trækker der skyer ind over vestkysten, som vil give lidt slud eller sne til jyderne og fynboerne både mandag og tirsdag. Også torsdag ser det ud til, at der hænger flere skyer med nedbør over landet.

Risiko for glatte veje
Termometeret vil hele ugen vise mellem nul og fem graders varme i dagtimerne, mens temperaturen om natten falder til et par graders frost.

Netop kombinationen af tøvejr om dagen og minusgrader, når mørket falder på, kan være en farlig kombination, oplyser DMI.

- Regnen om dagen fryser om natten, og det kan give glatte veje. Der bliver nok saltet flere steder, men man skal alligevel passe på - især på de mindre landeveje, siger Michael Skelbæk.

Selvom danskerne kan lade de lange underbukser blive i tøjskabet i ferien, så er vinteren ikke overstået endnu.

- Efter denne uge kunne det godt se ud som om, at vinteren vender tilbage. Men det bliver ikke lige så koldt, som vi har oplevet indtil nu, oplyser Michael Skelbæk.

0 kommentarer
Vis kommentarer