FBI-papirer afslører Steve Jobs

Det amerikanske forbundspoliti offentliggør rapport, som sætter den afdøde Apple-stifter i et skidt lys. Se rapporten her

(Foto: Fbi.gov)
(Foto: Fbi.gov)

Stofmisbruger, mester i løgn og manipulation og en rigtig dårlig far.

Steve Jobs fremstår som lidt af et råddent æble i en hemmelig baggrundsrapport, som det amerikanske forbundspoliti, FBI, fik udarbejdet i 1991.

Apple-stifteren fik endevendt sin fortid, fordi han var kandidat til en post i præsident George H.W. Bushs eksportråd. Nu har FBI offentliggjort rapporten på sin hjemmeside - bare fire måneder efter, at 56-årige Steve Jobs døde af kræft.

Se listen: De døde i 2011

Den 191-siders rapport er ikke venlig over for it-guruen, der blandt andet gav os iPhone og iPad. Især hans forretningsmoral står for skud.

– Flere personer sætter spørgsmålstegn ved hr. Jobs’ ærlighed og siger, at han vil omgå sandheden for at opnå sine mål, hedder det i rapporten.

En unavngiven bekendt kalder Steven Jobs for ’manipulerende og ikke altid oprigtig og ærlig’.

– Hr. Jobs har integritet så længe, han får sin vilje, lyder beskrivelsen af it-geniet, som på daværende tidspunkt havde forladt Apple og var optaget af it-eventyret NeXT.

Læs: De arver milliarderne

Top 10: Bedste Jobs-citater

Det er ikke kun Steve Jobs’ forretningsmetoder, som får høvl. FBI undersøger også hans forhold til datteren Lisa, som han længe nægtede at anerkende som sit barn.

– Jobs ville ikke støtte moren og deres datter, men på det seneste er han blevet mere involveret (i datterens liv, red.), hedder det i rapporten.

Hans fortid som stofmisbruger giver også panderynker hos forbundspolitiet.

– Jobs brugte ulovlige stoffer, inklusiv marihuana og LSD, mens han gik på universitetet, bemærker rapporten, der har talt med flere gamle studiekammerater.

Trods det negative skudsmål valget FBI alligevel at give grønt lys for Jobs' kandidatur til den højt profilerede regeringspost - som han alligevel ikke fik.