Dansker i Grækenland: Flere ender på gaden

Danskere bosat i Grækenland overvejer at rejse hjem for at undgå den græske krise, siger dansker i Grækenland

Grækerne har udsigt til en endnu strammere økonomisk politik med fyringer, lavere lønninger og mindre offentlige pensioner.

Og det får danskere, der er bosat i det gældsplagede land, til at overveje at flytte tilbage til Danmark efter utallige år på græsk grund.

Sådan lyder det fra en dansker, der selv har boet i Grækenland siden 1996.

- Situationen påvirker én, ved at man ikke rigtig kan se lyset forude. Man begynder at tænke på, om det virkelig er Grækenland, man skal bo i, siger Merete Bachmann, der er medlem af Dansk Græsk Forening og derfor har kontakt med en stor gruppe landsmænd, der også bor i Grækenland.

Læs også:

Se også: Græsk avis fremstiller Merkel som nazist

Igennem det seneste år, har hun set, hvordan der kommer flere og flere hjemløse på gaderne, fordi folk ikke har penge til husleje.

- Før var det psykisk syge og narkomaner. Nu kan det være en familiefar, der er blevet skilt, som er endt på gaden. Folk man kan se, har haft en godt liv, siger hun.

Af samme grund er supermarkeder og købmænd begyndt at stille kurve frem. Her kan folk donere spaghetti, ris eller langtidsholdbar mælk, som bliver delt ud til dem, der ikke har råd til selv at købe det.

Læs også:

Se også: Ekspert: Hjælp er udsigtsløs for grækerne

Selv om Merete Bachamnn overvejer at flytte tilbage til Danmark, er hun nervøs for at lægge hele sit liv om.

- Man er lidt usikker på, hvordan man bliver modtaget i Danmark, og om man kan finde et arbejde. Jeg ved, mange danskere hernede går rundt med de tanker.

Den græske regering godkendte fredag kravene til den store hjælpepakke fra EU og Den Internationale Valutafond.

Læs også:

Se også: Græsk regering godkender stram spareplan

Hvis parlamentet i Grækenland vedtager, at Grækenland tager imod million-hjælpepakken fra EU, vil det betyder store nedskæringer i lønninger og det offentlige forbrug i landet.

Merete Bachmann frygter for de mange nedskæringer, der blandt andet tæller 15.000 fyringer i den offentlige sektor inden udgangen af 2012.

- Jeg har børn, og det er jo også landets systemer, det her går ud over, siger hun og nævner sundhedssystemet og skolesystemet som eksempler.

- Jeg har flere private venner hernede, der helt klart går med de samme tanker om at flytte hjem til Danmark med deres familie, fortsætter hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer