Grækenland løfter aktiemarkeder i Asien

Investorerne i Japan og Sydkorea sender aktiekurserne op, efter det græske parlamentet vedtager spareplan

De japanske og sydkoreanske aktiemarkeder er mandag åbnet med svagt stigende kurser, efter det græske parlament har godkendt den spareplan, som EU og Den Internationale Valutafond (IMF) har krævet for at give landet et nyt nødlån på 130 milliarder euro.

Efter godt en times handel ligger Nikkei 225-indekset i Tokyo 0,3 procent højere, mens det sydkoreanske Kospi-indeks ligger til en lidt mindre fremgang.

- Markedsdeltagerne er opmuntret (af beslutningen i Grækenland, red.), siger aktiestrateg Seeichiro Iwasawa fra finanshuset Nomura Securities til AFP.

Kort før handlen gik i gang i Tokyo, kom der ellers dårligt nyt fra hjemmefronten. Den økonomiske aktivitet i Japan i det sidste kvartal af 2011 var lavere end økonomer på forhånd havde regnet med. Men det blev overskygget af nyheden fra Grækenland.

- Investorerne lægger ikke særlig meget vægt på udviklingen i det japanske bruttonationalprodukt, siger Iwasawa.

På valutamarkederne ligger euroen en anelse styrket i forhold til den amerikanske dollar. Stigningen satte ind efter meddelelsen fra Athen om, at parlamentet har godkendt spareplanen.

Senere denne uge skal eurolandene acceptere den græske spareplan, før lånet fra EU og IMF bliver stillet til rådighed.

- Det er måske lige tidligt nok at glæde sig. Jeg er fortsat ikke sikker på, at finansministrene i eurozonen på onsdagens møde vil godkende redningspakken, siger Masafami Yamamoto, chef for valutahandel hos finanshuset Barclays Capital.

0 kommentarer
Vis kommentarer