Boeing sender flere Dreamliner-fly i luften

Den amerikanske flyproducent Boeing vil øge produktionen af Dreamliner fra to-tre til 10 om måneden næste år

(Foto: Boeing)
(Foto: Boeing)

Flyproducenten Boeing i USA har planer om at øge produktionen af den amerikanske flyproducents nye B-787 Dreamliner fra to-tre stykker om måneden nu til 10 om måneden sidst på året i 2013.

Det fortæller 787-programmets viceadministrerende direktør, Mark Jenks. Han sidder med et program, der i dag er tre år efter den oprindelige tidsplan.

Fortrøstningsfuld siger han, at Boeing nu har fået løst de sidste shim-problemer i flykroppene på de 787'ere, der for tiden er ved at blive fremstillet på fabrikken i Seattle.

Shims - eller afstandsstykker - bruges til at fylde små hulrum, som opstår mellem dele, der ikke passer 100 procent nøjagtigt sammen.

- Det er en sag, der er lige til at gå til. Det ordnes undervejs på de fly, vi er ved at bygge nu, siger Jenks på et pressemøde forud for Singapore Airshow, der åbner på tirsdag.

- Det skulle ikke have nogen væsentlig betydning for vores samlebånd. Men nu er vi nødt til at undersøge en række andre fly. Det skulle dog kunne gennemføres ganske hurtigt, tilføjer Jenks.

Han erkender dog, at det er frustrerende, og at flyfabrikken hellere havde været foruden problemerne.

Jenks understreger, at Boeings altoverskyggende fokus er at øge produktionen af det brændstoføkonomiske mellemstørrelsefly, Dreamliner.

- Vi øger produktionen fra de to-tre fly om måneden til 10 om måneden eller måske flere sidst på året næste år, siger han.

Boeing har kæmpet med tekniske problemer og produktionsforsinkelser for dets nye flagskib, som bliver stjernen på det asiatiske flyshow fra 14.-19. februar.

Den amerikanske flyproducent leverede den første Dreamliner til det japanske luftfartsselskab All Nippon Airlines i slutningen af 2011.