Gittes brevkasse: Fanget i den forkerte krop

Skriv til Gitte Nielsen: Eks-modellen giver råd om stort og småt til Ekstra Bladets læsere. I denne uge handler det om transkønnede og om at udleve soldater-drømmen.

(Foto: Benjamin Kürstein)
(Foto: Benjamin Kürstein)

Klik her og skriv til Gitte: Har du et dilemma? Skriv til spoerggitte@eb.dk. Hver uge besvarer jeg en række spørgsmål og belønner det bedste med en signeret kopi af min selvbiografi 'Gitte Nielsen - du har kun et liv'.

Hej Gitte
Jeg er en 'gammel' kone på 53, som er transkønnet -jeg går på Riget for at få hjælp til kønsskifte og venter på svar fra Sundhedsstyrelsen, om de vil give mig tilladelsen. Men bliver jo nok et negativt svar ligesom sidst.

Så derfor er mit spørgsmål til dig: Hvor kan jeg få fjernet den misdannelse, jeg har forneden, uden at det vil koste mig alt? Jeg har levet som kvinde, siden jeg var ganske ung og har altid hadet min krop. Håber, du kan hjælpe.
Liann R. B.

Hej Liann
Hvis du har følt dig som en kvinde fanget i en mandekrop hele dit liv, så er det da på tide at få gjort noget ved det.

Jeg håber, svaret fra myndighederne går din vej. Hvis ikke, må du tage til en privat klinik i udlandet. Hvad det koster, og hvor de bedste klinikker til den slags indgreb ligger, må du selv researche dig til. Det ved jeg ganske enkelt ikke nok om.
Knus Gitte

Hvad vil du spørge Gitte om? Skriv til spoerggitte@eb.dk

Lad din datter udleve soldater-drømmen

Hej Gitte
Min datters største drøm er at blive udsendt som soldat, så hun på den måde kan gøre en forskel. Selvfølgelig er jeg bange for, at der skal ske hende noget, og jeg ser helst, at hun bliver hjemme. Men jeg støtter hende også i de valg, hun tager.

Jeg føler mig lidt alene med min støtte -resten af familien mener, hun skal blive på dansk jord og ikke sætte sit liv på spil. Og deres kommentar til mig er: 'Hvordan kan du støtte hende i at tage af sted?'

Jeg mener, at når jeg støtter hende, skal hun ikke tænke på os herhjemme, men koncentrere sig om den opgave, hun har. Er min holdning forkert?
Hilsen soldatens mor

Hej soldater-mor
Jeg synes, du har helt ret. Lad din voksne datter udleve sin største drøm, som er at tage med soldaterkammeraterne derhen, hvor hun kan udnytte sin militære uddannelse og gøre en forskel. Så giv hende endelig al din støtte -og bed til at hun ikke kommer noget til.
Knus Gitte

Hvad vil du spørge Gitte om? Skriv til spoerggitte@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer