Tre ministre vender græsk regering ryggen

Tre græske ministre trækker sig fra regeringen. De er utilfredse med den nye redningsplan.

Grækenland står fredag over for en regeringsrokade, efter at tre medlemmer af det mindste parti i den græske koalitionsregering trækker sig ud af samarbejdet. De er modstandere af de spareforanstaltninger, der skal redde det kriseramte land.

Transportminister Makis Voridis og to viceministre fra Folkelig Ortodoks Samling (Laos) nægter at fortsætte i regeringssamarbejdet. Den direkte anledning til, at de trækker sig, er, at de ikke kan acceptere den spareplan, som regeringen gik ind for torsdag.

- De, der ikke er enige med regeringens politik, vil blive erstattet, siger en regeringskilde umiddelbart inden et kabinetsmøde, kort før den tidsfrist for et ja til den reformpakke, der skal redde Grækenland fra statsbankerot.

Kilden vil ikke udelukke, at premierminister Lukas Papademos allerede fredag vil foretage en regeringsrokade og få erstattet de tre Laos-ministre.

Laos var ikke sen om at gå til angreb på de eurolande og institutioner, der står bag den seneste redningspakke til Grækenland. En pakke, der er god for 130 milliarder euro.

- Vi har ikke tænkt os at stemme. Vi er blevet ydmyget. Jeg vil ikke tolerere det. Jeg vil ikke tillade det, uanset hvor sulten, jeg måtte være, sagde George Karatzaferis, Laos' leder, tidligere fredag.

Hans parti har med dets 16 mandater ikke magt til at blokere for vedtagelsen af reformpakken. Det står dog fredag ikke klart, om EU, Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank vil holde udbetalingen tilbage.

Eurogruppen forlanger uden omsvøb, at man kræver stærke politiske garantier fra partilederne om, at reformpakken også bliver gennemført i praksis.

0 kommentarer
Vis kommentarer