Børn brækker sig - hønselort på marken

Det er noget gylle. Forældre trækker børn hjem fra børnehave efter landmand har kørt hønsemøj ud på frossen mark. Ungerne brækker sig

- Børn har brækket sig og går rundt og er halvdårlige.

Sådan fortæller pædagog Søren Lassen fra Børnehuset Regnbuen i Nørre Søby på til Fyns Stiftstidende.

Det er jo en lorte-situation - og det er også noget lort der er årsagen.

Nærmere bestemt det der kommer ud af bagenden af høns.

Men hønsene er uskyldige. De gør bare, hvad de er nødt til. Men en landmand har kørt det ud på markerne. Og det giver brækfornemmelser i Børnehuset.

- Jeg holder ham hjemme, indtil det ikke lugter mere, siger Linda Kjær, der er mor til Mads Christian på tre år. Hun kan ved selv-lugt konstatere, at der er tale om en ganske alvorlig stank.

Linda Kjær understreger, at hun ikke er særlig sart: 'Vi bor på landet og er vant til gylle, men alle skal være her, så han kunne godt have vist lidt omtanke for sine naboer'.

Søren Lassen så en gyllespreder på marken forleden, da han var på tur med nogle af børnene.

- Når forældre taler om at holde børnene hjemme, så er det virkelig alvorligt. De har jo et arbejde at passe, siger han til avisen.

Institutionen kontaktede politiet og beredskabschef Arne Granly tog ud for at sætte næsen i problemet.

Han kunne fastslå, at det er 'rigtig slemt'.

Det samme har de gjort i miljøafdelingen i Faabord-Midtfyn kommune, hvor man har fået flere henvendelser.

Umiddelbart har hønseejeren - der har kørt dybstrøelse ud - ikke gjort noget ulovligt. Fra 1. februar er det lovligt at køre gylle ud, uanset at der advares mod at gøre det når jorden er frossen, da det betyder gyllen kan blive skyllet ned i søer og vandløb. Samtidig får jorden ikke noget glæde af lortet, der ellers indeholder mange gode ting.

- Selvom man må køre gødning ud så må der ikke være unødige gener. Derfor skal vi nu undersøge sagen, siger Olav Bojesen, afdelingschef i kommunens miljøafdeling til Fyens Stiftstidende.

Havde han været politiker, havde han nok sendt lorten videre.

0 kommentarer
Vis kommentarer