Danmark i dybfryseren: Minus 23 til morgen

Det er vanvittigt koldt til morgen, og det viser ingen tegn på at blive bedre i løbet af dagen

Hvis du overhovedet kan, så bliv indendøre med varm kakao og en dyne. Det bliver nemlig uhyggeligt koldt. (Foto: Thomas Priskorn)
Hvis du overhovedet kan, så bliv indendøre med varm kakao og en dyne. Det bliver nemlig uhyggeligt koldt. (Foto: Thomas Priskorn)

På med ekstra trøjer, vanter og halstørklæder.

Sådan lyder det moderlige råd fra vagthavende meteorolog hos Dansk Meteorologisk Institut, Thyge Rasmussen, til læserne på ekstrabladet.dk.

Det er nemlig virkelig, virkelig koldt til morgen, og derfor er det en god idé at klæde sig overordentlig godt på, hvis man skal ud i kulden.

- Temperaturen ligger på minus fem-seks grader her til morgen. Det måske ikke lyder af så meget i forhold til de seneste dage, men den bidende vind gør, at det føles meget værre, end det plejer, siger han til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Det kommer faktisk til at føles som hele minus 23 grader (den såkaldte chill-faktor, red.), og det gør altså, at vindstødene går gennem marv og ben.

Ifølge Thyge Rasmussen fra DMI er billedet det samme over hele landet, og det kommer til at vare hele dagen - omend det går ekstra hårdt ud over bornholmerne.

- Det blæser lidt kraftigere derovre, og samtidig er der varsel om lokal snefygning, siger meteorologen og fortsætter:

- Temperaturerne vil godt nok stige en anelse i løbet af dagen, men den fortsatte vind gør altså, at det fortsat vil føles virkelig koldt. I bedste fald lander vi på en chillfaktor på 17 minusgrader.

0 kommentarer
Vis kommentarer