DF: Udlændingeaftale betyder nye genopdragelsesrejser

Regeringens udlændingeaftale gør det lettere for forældre at sende børn på genopdragelsesrejser, mener DF.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen. Foto: Bo Svane/Jyllands-Posten
Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen. Foto: Bo Svane/Jyllands-Posten

Flere børn af forældre med anden etnisk baggrund end dansk vil mod deres vilje blive sendt på 'genopdragelsesrejser' i forældrenes hjemland.

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen på den udlændingeaftale, som regeringen netop har indgået med Liberal Alliance og Enhedslisten.

- Aftalen sender desværre det signal til forældre, at hvis de sender deres barn på en genopdragelsesrejse i udlandet, fordi de synes, at barnet er blevet for dansk, så har det ikke nogen konsekvenser, siger Martin Henriksen.

Han henviser til, at børn under otte år nu har udsigt til at blive familiesammenført uden en såkaldt integrationsvurdering. Det fremgår af udlændingeaftalen

Det sker for at forhindre, at mindre børn bliver afskåret fra et liv med sin mor eller far på grund af en sådan vurdering, hedder det i aftalen.

Læs også: Små børn får lettere adgang til Danmark

Men kravet om, at børnene ikke har opholdt sig i længere tid i oprindelseslandet er vigtigt for børnenes mulighed for at klare sig i Danmark, mener DF.

- Det vil betyde, at nogle børn mister forudsætningen for at blive integreret i det danske samfund. Derfor håber jeg, at man vil tænke sig om en ekstra gang, inden man udmønter aftalen i lovgivning, siger Martin Henriksen.

Han bebuder, at Dansk Folkeparti vil bruge sine parlamentarisk muligheder for at stille spørgsmål og kalde justitsminister Morten Bødskov (S) i samråd om sagen.

- Regeringen har lovet vælgerne, at de vil sikre en stram udlændingepolitik, men det er vælgerbedrag, at man så hurtigt efter valget lemper reglerne, så det bliver nemmere at sende sin børn på genopdragelsesrejse.

- Det hørte jeg ikke rigtigt regeringen sige før valget, at man ville gøre, siger Martin Henriksen.

0 kommentarer
Vis kommentarer