Straarup regner med mere fritid

Danske Banks direktør hænger arbejdstøj på knagen, når han forlader Danske Bank. Lige nu har han ingen planer.

Foto: Anders Find
Foto: Anders Find

Danske Banks direktør Peter Straarup kan se frem til at blive arbejdsløs, når han går ud af Danske Banks hovedkontor på Holmens Kanal i København i næste uge.

- Jeg har ingen store planer om en anden karriere. Jeg regner med, at jeg får en mindre tæt kalender, siger Peter Straarup.

Men han kommer ikke til at stå med hatten i hånden for at få det til at løbe rundt på hjemmefronten.

Mens Danske Bank måtte skære over to milliarder at sit overskud før skat sidste år, der endte på 4,2 milliarder kroner - ja, så skæpper det alligevel lidt i kassen hos den afgående direktør.

Af regnskabet fremgår det, at Straarups løn steg med samlet 3,2 millioner fra 2010 til 2011.

Så Straarup mærker ikke, at inflationen tærer på lønnen, som mange i Danmark gør. De ansatte i finanssektoren må eksempelvis de kommende to år se frem til en lønfremgang på blot en procent årligt.

I 2010 fik Peter Straarup et kontraktligt vederlag på 7,1 millioner kroner og en pension på 2,1 millioner. Det beløb steg sidste år til 12,4 millioner - de 10,1 millioner i såkaldt kontraktligt vederlag og de 2,3 millioner i pension.

Og da Straarup endnu ikke lagt nogen planer for, hvad han skal bruge tiden på, når han går på pension, kan han da bruge tiden på at nyde sin løn i stedet.

Peter Straarups bliver afløst af A.P. Møller-Mærsk-bossen Eivind Kolding, der bliver førstemand i Danske Bank 15. februar.

0 kommentarer
Vis kommentarer